Rækkehuse til salg

Er pladsen i lejligheden blevet for trang, og søger du et hus? Men virker tanken om forstadslivet i et parcelhus omvendt som et stort spring at tage?

I så fald kan det perfekte kompromis være at rette din boligsøgning imod de mange rækkehuse til salg, som findes på det danske boligmarked.

Boligsiden har lavet en oversigt over alle rækkehuse til salg i Danmark, som du finder med et enkelt klik.

Fordele ved at se på rækkehuse til salg

Når du overvejer at købe et rækkehus til salg, vil du formentlig opdage, at mange af dem ligger i grønne, bynære omgivelser, og at flere af ejendommene har sin helt særlige charme.

Men derudover kan der som køber også være flere fordele ved at vælge netop et rækkehus til salg frem for en almindelig villa.

Et af argumenterne for er, at man ved denne boligtype ofte betaler lidt mindre i ejendomsskat sammenlignet med den gængse villa, fordi størrelsen af selve grunden ved et rækkehus er mindre.

Vælger man et af de mange rækkehuse til salg, skal man så omvendt også være opmærksom på, at man får mindre have at boltre sig på.

Det er en fordel for nogle og en ulempe for andre. Men i modsætning til lejligheden har man ved denne boligtype i hvert fald et privat udeområde, hvor der er plads til at grille, lege og bygge snemænd.

Klar til forhandling

Når du har fundet det rækkehus til salg, som du gerne vil købe, er det en fordel at sætte sig ind i de hårde fakta. Få undersøgt hvad prisniveauet er for denne boligtype i det område, du kigger i.

På Boligsiden finder du diverse statistikker, hvor du kan undersøge udviklingen i salgspriser, udbudspriser, liggetider og meget mere, så du er klar til din forhandling med den ejendomsmægler, der har det enkelte rækkehus til salg.

Samtidig er der alle de øvrige begreber, der følger med bolighandel og som også er gode at kende, når man har udset sig et rækkehus til salg. Det gælder samlet boligareal, ejerudgift, energimærke, liggetid og salgstid, tilstandsrapport og vægtet areal.

Men måske er det slet ikke en almindelig hushandel, du er ude i. Det er også muligt at finde rækkehuse, der sælges på tvangsauktion. Boligsiden har lavet en særskilt guide om tvangsauktioner, hvor du kan læse mere om netop den proces.

Vil du sætte dit eget rækkehus til salg?

Er situationen den omvendte, og er du sælger, der gerne vil sætte dit rækkehus til salg, kan det være en god ide at undersøge sin bolig nærmere inden et salg for at se, om der eventuelt er umiddelbare ændringer, der kan betale sig inden du sætter til salg.

Stedet at gøre dette er i BBR, hvor du kan finde oplysninger om din egen bolig, inden du sætter dit rækkehus til salg på boligmarkedet.