Villaer tæt på København bliver hurtigere solgt

PRESSEMEDDELELSE

10. november 2010

På landsplan har salget af villaer haft bedre vind i sejlene i år, end det var tilfældet i 2009 – således også kommunerne omkring København. I over halvdelen af landets kommuner er salgstiden for villaer reduceret, og særligt på Sjælland er det gået markant hurtigere med salget. Det viser nye tal fra boligsiden.dk, der også viser, at salgstiderne i Københavns Omegn er faldet med 12 pct. i år.

På landsplan er der i gennemsnit tale om en reduktion i salgstider på villaer på to pct. Det er det sjællandske hussalg, der driver 2010-statistikken i positiv retning med et fald i salgstiden i eksempelvis hovedstaden på 24 pct. og et fald på Østsjælland på 16 pct. sammenlignet med 2009. Også for hussalget i de københavnske omegnskommuner har 2010 været et bedre år end sidste år med en reduktion af salgstiderne på 12 pct.

”I 50 af landets kommuner er salgstiden på villaer reduceret i år i forhold til i 2009, og det er især det sjællandske hussalg, der skiller sig positivt ud. Det er også her, at boligpriserne er faldet mest markant, og de sjællandske hussælgere har i år tilsyneladende været gode til at sætte en skarp pris i et stærkt konkurrencepræget marked. Det har bragt køberne på banen, og dermed bliver handlerne hurtigere afsluttet,” siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Salgstiden er mindsket i samtlige sjællandske landsdele med undtagelse af Vest- og Sydsjælland. Her har det i år taget lige så lang tid at sælge huset, som det gjorde i 2009, nemlig i gennemsnit otte måneder.

Fyn og store dele af Jylland halter endnu efter
Fyn og Jylland har dog ikke oplevet samme fremgang i salget af villaer i år sammenlignet med sidste år. På Fyn og i Sydjylland er salgstiderne øget med seks pct., i Vestjylland er salgstiden forlænget med fire pct., og i Nordjylland hersker der status quo på liggetiderne. Kun i Østjylland ses et mindre fald i salgstiderne på to pct., der svarer til landsgennemsnittet.

”Med et rekordhøjt antal boliger til salg, faktisk hele 75.000 til dags dato, er hussalget fortsat præget af, at det er købers marked. Det betyder fortsat lange liggetider i store dele af Danmark, men i og med at den positive udvikling som regel altid begynder i og omkring hovedstaden, så kunne det tyde på, at 2011 bliver et bedre år for hussalget også på Fyn og i Jylland,” siger Birgit Daetz.

Microsoft Word-18

For mere information kontakt:

Birgit Daetz, kommunikationschef på Boligsiden, mobil: 2121 0284

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646