Snekaos ødelagde boligsalget på Bornholm

PRESSEMEDDELELSE

17. februar 2011

De vanvittige snemængder på Bornholm i hele december betød, at salget af boliger gik næsten helt i stå i løbet af julemåneden. Det blev således 70 pct. lavere end i december 2009, viser tal fra boligsiden.dk.

Julemånedens massive snefald og deraf følgende kaos på Bornholm lammede stort set hele øens boligmarked. Det fremgår af tal fra boligsiden.dk, der modtager ejendomsmæglernes salgsindberetninger.

Tallene viser, at der blev solgt 70 pct. færre huse i december 2010 sammenlignet med december 2009.

”Også når man sammenligner med november – altså måneden inden de voldsomme snestorme hærgede Bornholm – ser decembersalget skidt ud, idet det var 75 pct. lavere,” fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

På Bornholm er de da heller ikke synderligt tilfredse med de voldsomme snemængder, som lagde sig som en tung dyne over øen og lammede al aktivitet.

”Boligsalget skulle have været mindst fire gange så stort i december, men alt gik i stå. Alle var bange for, om de gamle ville overleve, for de kunne jo hverken få mad eller medicin; det var jo vigtigere for os alle,” siger Steffen Damgaard fra home i Rønne.

Elendigt med fremvisningerne
For dem, der måske ikke lige kan huske det, startede uvejret allerede den 30. november med fem meter høje snedriver, og den næste måneds tid kunne bornholmerne ikke rokke sig ud af flækken, og det påvirkede boligmarkedet.

”Det var elendigt med fremvisningerne i december, for det var jo umuligt at komme nogen steder,” fortæller Gurli Hansen fra EDC i Rønne. Og det samme mønster genkender man hos home:

”Vi måtte aflyse aftaler om fremvisninger på stribe. Der var også flere sjællændere, der skulle have været herover for at kigge på hus. Dem aflyste vi også, men nogle havde svært ved at forstå, at kaosset kunne være så omfattende,” siger Steffen Damgaard.

Selv efter de store sneryddere rejste hjem 1. januar var det svært at komme frem flere steder på Bornholm og siden skabte smeltevandet store problemer. Hos EDC ser Gurli Hansen imidlertid lyst på situationen, om end januar også har været helt elendig.

”Der skete da lidt i december, men januar har været fuldstændig død. Til gengæld er jeg sikker på, at der nu er et stort opsparet behov for at kigge på ny bolig og handle,” slutter Gurli Hansen.

Kontaktinformation:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.
Læs også mere på boligsiden.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646