Kryds Søerne i København og spar en rund million

PRESSEMEDDELELSE

27. september 2011

Priserne på ejerlejligheder varierer så voldsomt i København, at der kan være mere end 1 mio. kr. at spare, hvis man kan leve med at flytte et par hundrede meter. København K og Vesterbro topper listen som hovedstadens dyreste bydele – foran bydele som Frederiksberg og Østerbro.

Hvis man krydser Søerne i København, kan det være lige så meget værd som en lotto-gevinst. I hvert fald når man kigger efter ejerlejlighed i hovedstaden. En opgørelse fra landets største boligportal, boligsiden.dk, viser nemlig, at ejerlejlighederne i Køben-havn K i gennemsnit koster 33.000 kr. pr. kvadratmeter, mens de på den anden side af Dronning Louises Bro på Nørrebro er mere end 10.000 kr. lavere.

”Man kan spare en rund million på en 100 kvadratmeter stor ejerlejlighed, hvis man vælger Nørrebro frem for City,” fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.
Boligsiden.dk har kigget på prisniveauet i samtlige kvarterer i Frederiksberg og Kø-benhavns kommuner. Ikke overraskende er kvadratmeterpriserne på de udbudte ejer-lejligheder højest i København K, mens Nordvest-kvarteret er billigst; her koster ejer-lejlighederne kun godt det halve i forhold til i City.

Vesterbro dyrere end Frederiksberg

”Når man ser på kvadratmeterpriserne, er København NV billigst. Her koster ejerlejlig-hederne 18.500 kr. pr. kvadratmeter, mens prisen er knap 33.000 kr. i København K”, siger Birgit Daetz og fortsætter:
”I den henseende indtager Vesterbro andenpladsen over de dyreste kvarterer at købe ejerlejlighed i. Her koster lejlighederne 30.500 kr. pr. kvadratmeter – 500 kr. højere end i Frederiksberg C og 2.500 kr. dyrere end i det øvrige Frederiksberg.”

Dermed er prisforskellen mellem de to populære brokvarterer Vesterbro og Nørrebro også markant – hele 25 pct. billigere er det at købe ejerlejlighed på Nørrebro, når man ser på kvadratmeterpriserne. Og sammenligner man med Indre By, sparer man altså en tredjedel, hvis man krydser Søerne og bosætter sig på Nørrebro.

Tabel - boligsiden.dk

Kontaktperson: Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284. Læs også mere på boligsiden.dk

Boligsiden A/S, Sjæleboderne 4, 3. t.h., 1122 København K

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646