Hver femte lejlighed i København står kun til salg i en måned

PRESSEMEDDELELSE

21. september 2011

Tal fra boligsiden.dk viser, at 18 pct. af ejerlejlighederne i København står til salg i højst en måned. På landsplan er andelen kun 13 pct. Det understreger, at salget af ejerlejligheder går fornuftigt i hovedstaden.

Meget tyder på, at boligkøberne valgte at korte sommerferien af for også at få tid til at købe ejerlejlighed i København. En opgørelse fra boligsiden.dk viser i hvert fald, at ande-len af ejerlejligheder, der kun stod til salg hos ejendomsmæglerne i en måned eller min-dre, steg markant i løbet af juli måned.

”Hen over foråret var det kun 11-12 pct. af ejerlejlighederne, der var fjernet fra salgs-stederne på internettet inden for den første måned i udbud. Men den andel steg pludse-ligt til 18 pct. i løbet af juli,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Dermed er andelen af københavnske ejerlejligheder, der altså maksimum står til salg i en måned nu på det tredje højeste niveau siden januar 2009.

Også hurtigere salg på landsplan
På landsplan er billedet en smule anderledes, idet andelen nu ligger på 13 pct. – knap en tredjedel højere end de 10 pct., andelen har været siden det tidlige forår.

”Tallene indikerer, hvor hurtigt det går med at få solgt en bolig. Meget tyder derfor på, at andelen af ejerlejligheder i København, som bliver solgt inden for kun én måned i udbud, er steget midt på sommeren – og det samme gælder på landsplan. Det er glædeligt nyt for boligsælgerne – og for markedet, og det bliver spændende at se, om tendensen hol-der de kommende måneder,” siger Birgit Daetz.

Ser man på den andel af ejerlejligheder, der er fjernet inden for de første tre måneder efter at lejligheden er sat til salg, svarer det i København til knap en tredjedel. 32 pct. af de udbudte ejerlejligheder blev således pillet af internettet inden for 90 dage. I Danmark som helhed er andelen også her en smule lavere, nemlig 25 pct.

Hver femte lejlighed i København står kun til salg i en måned

Kontaktperson: Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284. Læs også mere på boligsiden.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646