De 10 dyreste villaveje ligger i Nordsjælland

PRESSEMEDDELELSE

23. februar 2011

Nordsjælland fortrænger alt og alle på top 10-listen over veje med de dyreste villahandler i 2010. I den anden ende af skalaen dominerer Jylland med seks af landets 10 billigste veje sidste år.

End ikke velhaverkommunen i hjertet af hovedstaden, Frederiksberg, kan være med, når det drejer sig om, hvor i landet det er dyrest at købe hus. En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at de 10 dyreste veje at købe hus på ligger i kommunerne nord for København.

Dyrest er Strandvejen i Klampenborg. Her kostede de handlede huse i gennemsnit knap 38.000 kroner pr. kvadratmeter. Strandvejen i Charlottenlund indtager 2. pladsen med en kvadratmeterpris, der ligger en lille plovmand under.

Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner dominerer top 10-listen over vejene, hvor der blev handlet huse til landets dyreste kvadratmeterpriser i 2010.

”Lyngby-Taarbæk har fire veje med i statistikken over de dyreste veje sidste år, mens Gentofte er repræsenteret med tre veje. Og ud over disse to kommuner er der kun tre andre kommuner, Helsingør, Rudersdal og Fredensborg, der finder plads i det mest fornemme selskab,” siger Birgit fra boligsiden.dk.

Billigste veje ligger i Jylland

Ser man i stedet på hvilke ti veje, der var billigst at købe hus på i 2010, dominerer Jylland listen med hele seks veje.

”Billigst er Hovedgaden i Vrå, hvor kvadratmeterprisen i gennemsnit lå på knap 3.400 kroner i fjor. Lige herefter følger Stationsvej i Grindsted, Tuenvej i Frederikshavn samt Gl. Landevej i Aabybro – alle med kvadratmeterpriser, der i gennemsnit lå på 4.300 til 4.400 kroner sidste år,” fortæller Birgit Daetz.

Jylland indtager i øvrigt de fem øverste pladser på listen over de veje, hvor husene blev handlet billigst i 2010. Først herefter følger tre ikke-jyske veje i Nakskov på Lolland, bornholmske Aakirkeby og Ringe på Midtfyn.

Kun én sjællandsk vej kommer akkurat med i selskabet blandt de 10 billigste veje i 2010. Det er Klintevej i Stege på Sydsjælland. Til gengæld er Sjælland altså urørlig i det dyreste selskab, hvor ikke en gang de ellers så dyre veje som for eksempel Svanevej og Strandvejen i Aarhus Kommune kan være med.

Dokument1

Kontaktinformation:

Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.
Læs også mere på boligsiden.dk


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646