Eksplosion i andelsboliger til salg

PRESSEMEDDELELSE
30. september 2009

Antallet af andelsboliger til salg i Danmark er eksploderet det seneste år. Og med flere til ’salg-skilte’ på andelsboligmarkedet og faldende udbudspriser er der igen kommet gang i handlen. Det viser helt nye tal fra Boligsiden.

Aldrig har der været så mange andelsboliger til salg på det danske boligmarked. Inden for det seneste år er antallet af andelsboliger til salg steget med over 1200, så der i dag er mere end 4.000 andelsboliger til salg. De mange andelsboliger til salg kommer ikke bag på kommunikationschef Birgit Daetz fra Boligsiden:

”Der var i de gyldne dage en tendens til, at mange andelsboligforeninger bevægede sig ud i det liberale boligmarked og øgede de enkelte andeles værdi voldsomt. Nu da markedet er vendt, så ønsker mange andelshavere at sælge deres bolig og få gevinsten med sig. Det er en af de primære årsager til, at markedet ser ud, som det det gør i dag.”

Men den stigende kurve for andele til salg sætter også sit aftryk på udbudsprisen for andelsboliger. Inden for det seneste år er den gennemsnitlige udbudspris for en andelsbolig faldet med omkring 44.000 kr., så den i dag ligger på 733.559 kr. Og fremtiden for markedsprisen på andelsboliger synes kun at gå en vej.

”Langt de fleste andelsboliger ligger i de store byer og især i universitetsbyerne er der traditionelt stor udskiftning i andelsboliger. Men i en periode har andelsboliger været næsten lige så dyre som ejerboliger, og det har skabt en opbremsning i købelysten. Nu tyder vores tal på, at der med faldende udbudspriser og et stort udvalg åbnes op for, at køberne igen vil bevæge sig ind på andelsmarkedet,” siger Birgit Daetz.

For yderligere oplysninger kontakt:
Kommunikationschef Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646