Markant fald i boliger til salg i hovedstadsområdet

PRESSEMEDDELELSE
15. september 2009

Der i dag væsentligt færre boliger til salg i hovedstadsområdet end for et år siden, og boligerne udbydes fortsat billigere. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Søger du efter et hus i hovedstadsområdet, skal du i dag lede længere efter ’til salg’- skiltene. Der er inden for det seneste år kommet mere gang i boligmarkedet, og i hoved-stadsområdet er udbuddet af enfamiliehuse faldet markant fra 2.792 udbudte boliger i september 2008 til 1.943 i dag- et fald på 30 procent, viser nye tal fra boligsiden.dk.

”Der er store regionale forskelle i antallet af udbudte boliger. I Jylland og på Fyn er antal-let af huse til salg fortsat stigende, hvorimod udbuddet er faldet markant i hovedstads-området og i de større byer. I eksempelvis Glostrup og Vallensbæk Kommune er antallet af huse til salg faldet med mere end 50 procent,” siger kommunikationschef hos Boligsi-den A/S, Birgit Daetz.

Der er stor forskel på, hvor meget du kan spare, hvis du overvejer at købe hus. I hoved-stadsområdet er boligprisen generelt faldet med 4 procent, hvilket er væsentligt lavere end landsgennem¬snittet på 13 procent. I Albertslund Kommune er prisen faldet med hele 16 procent, hvorimod der kun har været et meget lille fald på 1 procent i Gentofte.

”Der er store prisforskelle fra kommune til kommune. Derfor bør man som boligsøgende kigge sig godt for, da der kan være mange penge at spare afhængigt af, om drømmehu-set har det ene eller det andet postnummer,” siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S, Birgit Daetz.

Der er på nuværende tidspunkt 40.267 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Danmark, hvilket er nogenlunde det samme tal som for et år siden. Boligerne har været udbudt til salg i gennemsnit otte måneder og udbydes omkring 300.000 kroner billigere i forhold til for et år siden.

For yderligere oplysninger se tabel nedenfor eller kontakt:
Kommunikationschef Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284

Statistik 2009 0901 hovedstad

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646