Mindre prisnedslag på ejerlejligheder

PRESSEMEDDELELSE
08 oktober 2012

På et år er prisnedslaget på ejerlejligheder faldet med en fjerdedel, og samtidig ligger salgspriserne nu på det højeste niveau i tolv måneder. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Det er blevet sværere for boligkøberne at presse sælger på prisen, når der skal handles lejlighed. Nyeste salgstal fra september viser, at prisnedslaget på ejerlejligheder er faldet igen i sidste måned. Dermed er prisnedslaget 24 pct. lavere end for ét år siden. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er nyeste tal over udviklingen på boligmarkedet.

”Prisnedslaget er faldet uafbrudt siden november i fjor og er nu nede på 737 kroner per kvadratmeter mod 1.000 kroner for et år siden. Faldet sker samtidig med, at salgstiderne på ejerlejligheder også bliver kortere. Faktisk er den gennemsnitlige salgstid på landsplan faldet med ti dage bare i september. Dermed tager det nu i gennemsnit fem måneder at få solgt sin ejerlejlighed,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Højeste pris i et år

Salgsprisen er fortsat stabil på ejerlejligheder med en lille stigning på 0,3 pct. i september. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er i dag på godt 18.700 kroner, og det er det højeste niveau set i et år.

Ifølge Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk, skal optimismen ikke alene aflæses i dagens tal, men også i danskernes stigende tro på et boligmarked i fremgang:

”Boligmarkedet har været stabilt det seneste halvår med prisstigninger på især ejerlejligheder. De positive takter har også skabt en større optimisme blandt danskerne. Ifølge en ny undersøgelse, vi har foretaget blandt vores brugere, tror mere end hver tredje i dag på stigende priser det kommende halvår – det er flere end en tilsvarende brugerundersøgelse viste for blot to måneder siden.”

Priserne på villaer og rækkehuse fortsætter også de seneste måneders stabile udvikling. Se alle tallene for ejerlejligheder, huse og fritidshuse samt for din region og kommune på Boligsidens Markedsindeks september 2012

Fakta på ejerlejligheder

Nedslaget på ejerlejligheder er faldet hver måned siden november 2011 og er nu 24 pct. lavere end for 12 måneder siden.
Salgstiden for ejerlejligheder faldt fra august til september med 10 dage på en måned – den er nu på 150 dage.
Salgspriserne på ejerlejligheder steg med 0,3 pct. i september.
Salgsprisen på ejerlejligheder i Region Sjælland steg med 3,25 pct. i september.
Lejlighedspriserne er nu på et niveau, som ikke er set højere siden september 2011.

Fakta på villaer og rækkehuse

Salgsprisen på villaer og rækkehuse er på præcis samme niveau som for en måned siden.
Salgstiden for villaer og rækkehuse steg en smule i september måned og det tager nu 12 pct. længere end for ét år siden at sælge huset. Det tager i dag i gennemsnit 217 dage at sælge huset.
Prisnedslaget steg med 0,5 pct. i september, men det er fortsat 10 pct. lavere end for ét år siden.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.
Se Boligsidens Markedsindeks september 2012
Læs også mere på boligsiden.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646