TEMA: FORÆLDREKØB

Der er mange argumenter for forældrekøb

Et boligkøb kan være en god investering

Et forældrekøb kan være en god investering, der måske kan sikre lidt ekstra krymmel på kistebunden senere i livet. Der er selvfølgelig ingen garantier, men nye beregninger fra Boligsiden.dk viser, at de forældrekøbsegnede boliger – ejerlejligheder på under 60 kvm i de fire store studiebyer – der blev købt i 2013 og solgt igen i løbet af sidste år eller i år, blev handlet med en fortjeneste på 59 procent.

Den lave rente giver mulighed for billige boliglån

Lige nu er renten ekstremt lav, og det gør det meget billigt at optage et boliglån, da det er muligt at få et fastforrentet realkreditlån på virkelig fordelagtige vilkår. Renten faldt til et historisk lavt niveau i 2015, og det nyder vi stadig godt af, men ingen ved, hvor længe der går, før den stiger igen. Det er med andre ord en god idé at overveje muligheden nu, hvor den er der.

Der er mangel på studieboliger i Danmark

Hvert år er der langt flere, der kommer ind på et studie i Danmark, end der er studieboliger. Sidste år i august offentliggjorde Dansk Byggeri en beregning, der viste, at der dengang manglede 22.000 studieboliger. Den problemstilling er stadig ikke løst. Så hvis dine forældre vil være sikker på, at du har et godt og trygt sted at bo, er et forældrekøb en løsning, der sikrer ro på bagsmækken, når du skal jonglere studieliv og fritidsjob.

Hvad siger eksperterne?

"Man hjælper sit barn med at få et godt sted at bo. Tænk det sådan, og lad være med at se forældrekøbet alene som en investering"

Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

"Det er altid tilrådeligt at lave en lejekontrakt og ikke mindste nødvendigt, hvis barnet skal kunne søge om boligstøtte"

Kristian Dreyer, advokat hos GALST

7 ud af 10 overvejer at købe bolig til familiemedlem

Af Simon Møbjerg Sørensen

En ny afstemning på Boligsiden.dk viser, at syv ud af 10 kan finde på at købe en bolig til et familiemedlem. Det er overraskende mange, mener boligøkonom.

Se forskellen: Så meget koster lejligheder i studiebyerne

Af Stefanie Mather

Der er stor forskel på, hvor meget du skal af med for at blive ejer af en lejlighed på under 60 kvadratmeter i en af landets studiebyer. I Odense hedder prisen 19.013 kroner for en enkelt kvadratmeter, mens du skal slippe 38.901 kroner i København.

Guide: 10 ting din mor og far skal vide om forældrekøb

Af Simon Møbjerg Sørensen

Har du fået overbevist dine forældre om, at et forældrekøb er en god ide, er I nok også begyndt at undersøge, hvordan reglerne egentlig er, og hvad I skal være opmærksomme på. Få svar på jeres spørgsmål her.

Overvejer du forældrekøb? Få ekspertens bedste råd

Af Ahn Line Woo Shing Hai

Går du og overvejer at lave et forældrekøb til dit barn, der skal i gang med at studere, er det en god idé at sætte sig ind i de gældende regler på området. I samarbejde med advokat Kristian Dreyer giver Boligsiden.dk dig her svar på de vigtigste spørgsmål.