Ejerlejligheder nærmer sig sidste års prisniveau

Salgspriserne på ejerlejligheder ligger igen stabilt med en lille stigning på beskedne 0,3 pct. i august måned og er nu på samme niveau som for et år siden. Priserne på villaer og rækkehuse fortsætter også de seneste måneders stabile udvikling. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Ejerlejlighederne blev igen i august en lille smule dyrere. Den stabile udvikling i august ligger på knap 0,3 pct., og det bringer salgspriserne tilbage på et niveau, som ikke har været højere siden september sidste år. Det fremgår af de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks, som bygger på data over gennemførte bolighandler i august måned.

”Set over et år er prisfaldet nu på beskedne 1,3 pct. og dermed har ejerlejlighedspriserne været ganske stabile og svagt stigende i flere måneder. Det er især lejlighedsmarkedet i Region Hovedstaden, som driver den positive udvikling. Her er priserne steget med 1,0 pct. i august, og det er et godt tegn for resten af boligmarkedet, da en positiv prisudvikling oftest ses først for lejligheder i hovedstaden og i de større byer og derefter spreder sig til resten af markedet,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Husmarkedet følger med

Stabiliteten ser også ud til for alvor at have bidt sig fast på markedet for villaer og rækkehuse. Her har priserne for hele landet svinget lige omkring 11.000 kroner pr. kvadratmeter det seneste år.

”Det er udsving på et par hundrede kroner hver vej, der har været tale om, så hvis huset er på 150 kvadratmeter, er prisudsvinget i snit på 40.000 kroner. Det er derfor meget nærliggende at tolke prisstabiliteten og de svage stigninger som et tegn på, at boligmarkedet er ved at vende. Men markedet er fortsat sårbart, og der skal ikke meget til at låse udviklingen,” siger Birgit Daetz.

Se alle tallene for ejerlejligheder, huse og fritidshuse samt for din region og kommune i Boligsidens Markedsindeks august 2012.

Fakta på ejerlejligheder

Salgspriserne på ejerlejligheder steg med 0,3 pct. i august
Salgsprisen på ejerlejligheder i Hovedstaden steg med 1,0 pct. i august
Lejlighedspriserne er nu på et niveau, som ikke er set højere siden september 2011.
Salgstiden for ejerlejligheder faldt i august måned, men det tager fortsat 7 pct. længere tid at sælge lejligheden sammenlignet med for et år siden Det svarer til 159 dage
Udbuddet af ejerlejligheder faldt igen i august og er nu 30 pct. lavere end for 12 måneder siden. Der er godt 7.700 ejerlejligheder til salg


Fakta på villaer og rækkehuse

Salgsprisen på villaer og rækkehuse steg med 0,1 pct. i august
Salgsprisen på villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden steg med 0,5 pct. i august
Salgstiden for villaer og rækkehuse faldt i august måned, men er stadig 16 pct. længere end for ét år siden, og det tager i dag i gennemsnit 216 dage at sælge huset
Prisnedslaget falder: Sælgerne er blevet mere præcise til at sætte en udbudspris, som rammer den endelige salgspris

For yderligere information, kontakt:

Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S på tlf. 2121 0284.
Læs mere information på markedsindeks.boligsiden.dk

Læs mere

Salget af ejerlejligheder falder i de største byer
21. februar 2018   ·   3 MIN

Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN

Har 60 plus mistet snusfornuften?
19. februar 2018   ·   3 MIN

Her er det dyrest at bo ved vandet
18. februar 2018   ·   2 MIN

Unikke boliger: Køb et stykke Danmarkshistorie
17. februar 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646