Formidlingsaftale og salgsbudget

Når sælger og ejendomsmægleren er blevet enige om hvilken pris ejendommen skal udbydes til, indgås der en formidlingsaftale mellem disse. Formidlingsaftalen er en aftale mellem ejendomsmægleren og sælger om, at ejendommen skal udbydes til salg. Sælger har ikke, ved at underskrive formidlingsaftalen, solgt sin ejendom og kan til enhver tid trække sit salgsønske tilbage.

I formidlingsaftalen, som ikke må løbe mere end 6 måneder, skal det aftales, hvilken pris ejendommen udbydes til, hvilket salær og andre omkostninger ejendomsmægleren har krav på såfremt ejendommen sælges, samt hvilke omkostninger, der skal betales, uanset om ejendommen sælges. Desuden skal det være anført hvilke vilkår, der er for aftalens opsigelse af såvel ejendomsmægler som sælger. Endelig kan det i formidlingsaftalen aftales, hvilke pligter såvel ejendomsmægler som sælger har. Sælgers pligter kunne f.eks. være at dele af ejendommen sættes i stand, at haven gøres i orden eller lignende.

Selvom aftalen ikke kan løbe i mere end 6 måneder, er der ikke noget til hinder for at aftalen fornyes inden udløbet af den periode, ligesom man kan aftale en kortere periode – f.eks. 3 måneder – hvis man ønsker det.

I forbindelse med fastlæggelse af kontantprisen udarbejder ejendomsmægleren også et salgsbudget som skal udleveres i forbindelse med indgåelse af formidlingsaftalen. Dette budget viser hvilke indtægter og hvilke udgifter, der vil være i forbindelse med handlen. Trækkes udgifterne fra indtægterne fås det overskud/underskud,  som sælger vil få ud af handlen.

Forberedelse af salget >>

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646