Ejendomsmæglerens vurdering

På basis af sin besigtigelse af ejendommen, sit kendskab til hvad ejendomme af den art omsættes til samt en nærlæsning af ejendommens dokumenter, udarbejder ejendomsmægleren et forslag til en kontantpris. Kontantprisen er den pris, som anføres i annoncer og i salgsopstillingen.

Denne pris vil ejendomsmægleren præsentere for sælgeren på et efterfølgende møde. Dette møde kan finde sted på ejendommen eller i ejendomsmæglerens forretning, alt afhængig af hvad der passer bedst. Såfremt det ikke er muligt at afholde møde med sælger f. eks. fordi sælger er bosat i udlandet kan materialet fremsendes til sælger med en efterfølgende telefonisk drøftelse af materialet.

Det skal understreges, at det ikke er ejendomsmægleren, som bestemmer kontantprisen, men sælger. Den pris, ejendomsmægleren fremkommer med, er alene en vejledende pris, og er den pris, som ejendomsmægleren vurderer gennemsnitskøberen vil give for ejendommen.

Visse ejendomme er i besiddelse af en såkaldt liebhaver-værdi, hvilket betyder, at der vil være et antal mulige købere, som vil være villige til at give en højere pris end den pris, gennemsnitskøberen vil give. Man kan derfor aftale, at ejendommen udbydes til salg til en højere pris end ejendomsmæglerens vurdering. Hvis ejendommen ikke er solgt indenfor en nærmere fastsat periode, det vil sige at man ikke har fundet en af de såkaldte liebhavere, kan man nedsætte prisen til den pris, gennemsnitskøberen vil give.

Formidlingsaftale og salgsbudget >>

Læs mere

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646