Finansiering af ejendommen

I forbindelse med handlen skal der normalt optages et nyt ejerskiftelån og indfries nogle eksisterende lån. Det kan være såvel gamle realkreditlån, som private pantebreve.

Ejendomsmægleren har ved forberedelsen af handlen beregnet hvilke lån, der skal indfries og hvilke lån, det bedst kan betale sig at lade blive i ejendommen. De lån, som forventes indfriet er anført i salgsopstillingen, idet en køber skal have mulighed for at vælge at overtage sådanne lån, hvis dette ud fra købers situation anses for hensigtsmæssigt. Hjemtagelse af ejerskiftelånet kan foretages af enten sælgers ejendomsmægler eller af et pengeinstitut. I forbindelse med handlen udstedes der af og til et sælgerpantebrev.

Det er mest normalt, at der sker en helt ny finansiering af ejendommen, således at alle eksisterende lån indfries. Det er vigtigt at søge rådgivning hos f. eks. køberejendomsmægleren eller et pengeinstitut om hvilke lån, man skal tage, idet der findes forskellige lånetyper, og disse lånetyper er tilpasset til hvilken situation, man står i med hensyn til job, uddannelse, alder, anden gælde osv. Det sker også, at finansiering af ejendommen sker via sælgers ejendomsmægler.

Købsaftale >>

Læs mere

Top 10: Midtjyske mæglere lukkede flest hussalg i 2017
23. januar 2018   ·   2 MIN

Boligpriserne falder i Hovedstaden og stiger i Syddanmark
9. januar 2017   ·   2 MIN

Det troede vi om 2016: et kig i bakspejlet
31. december 2016   ·   2 MIN

70.000 kliks: Her er årets mest populære sommerhuse
29. december 2016   ·   2 MIN

Her er Danmarks mest julede adresser
24. december 2016   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646