Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   28. juni 2018   ·   2 MIN

Boligkøbere siger ja tak til håndværkertilbud

I en undersøgelse blandt mere end 1.000 brugere på Boligsiden.dk svarer et lille flertal, at de kan se sig selv købe et håndværkertilbud. Resultatet er overraskende og kan øge konkurrencen om de få håndværkertilbud, der er til salg.

Boligkøberne har fået smag for at bruge skruemaskine og vaterpas, for i en undersøgelse blandt Boligsiden.dk’s brugere svarer mere end halvdelen af de godt 1.000 deltagere, at de godt kan finde på at købe et håndværkertilbud.

Helt præcis svarer 51 procent, at et håndværkertilbud kan være noget for dem, mens 44 procent ikke gider købe et hus for at gå i gang med at renovere det.

”Det er overraskende, at der nu er så mange, der kan se sig selv i et gør-det-selv projekt, for vi ved fra tidligere undersøgelser, at køberne foretrak huse, der var lige til at flytte ind i. Men nu har boligmarkedet har været stabilt i en periode, hvor renten er lav, og hvor der er højkonjunktur i Danmark. Derfor er køberne mere optimistiske i forhold til at kunne tjene investeringen i et byggeprojekt hjem,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Læs også: Så meget sparer du ved at købe et håndværkertilbud

Færre håndværkertilbud til salg

Hvis de mange boligkøbere gør alvor af deres interesse for håndværkertilbud, bliver der kamp om at gøre de gode handler. Lige nu er der nemlig kun 97 villaer til salg på Boligsiden.dk, hvor ordet håndværkertilbud indgår i salgsopstillingen. Det er 32 procent færre end i maj 2016.

Faldet i udbuddet og den øgede konkurrence behøver dog ikke begrænse dine muligheder for at gøre en god handel.

”Er du interesseret i et godt håndværkertilbud, bør du søge bredt og ikke lade dig styre af, hvad ejendomsmæglerne definerer som et håndværkertilbud. Det mest afgørende er, at du finder ud af, hvad den gennemsnitlige pris på et hus i dit område er. Når du ved det, kan du søge de huse frem, hvor prisen er lavere og derigennem selv være med til at definere, hvad der er et håndværkertilbud for dig,” siger Birgit Daetz.

Hvis du vil vide, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris er i det område, hvor du søger bolig, kan du gå til Boligsidens Markedsindeks, hvor du kan finde priser på alle regioner, landsdele og kommuner.

Se alle håndværkertilbud til salg på Boligsiden.dk.

Sådan gjorde vi
Fra den 12. juni til 21. juni spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk: Kunne du finde på at købe et håndværkertilbud? Vi fik 1.032 svar, der fordelte sig således.

(Et håndværkertilbud er i denne artikel defineret som de villaer, hvor ordet håndværkertilbud indgår i ejendomsmæglerens salgsopstilling. Kilde: Boligsiden.dk.)

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

18. July 2018
Tolerancen over for vores naboer er steget de seneste tre år. Det viser en helt ny...
12. July 2018
Skal man vælge mellem at bruge penge på at tage ud at rejse eller at renovere boligen,...

 

Læs mere

Vi er blevet bedre venner med naboen
18. juli 2018   ·   2 MIN

Trods tørken: To ud af tre frygter oversvømmede kældre
15. juni 2018   ·   3 MIN

Flertal af sommerhusejere gider ikke leje ud
5. juni 2018   ·   3 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646