Videoovervågning. Foto: Rishabh Varshney/Unsplash
Foto: Rishabh Varshney/Unsplash
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Afstemning   22. december 2017   ·   2 MIN

Risiko for indbrud: Så mange overvejer videoovervågning

Der er så godt som dødt løb mellem dem, der vil videoovervåge deres hjem for at forhindre indbrud, og dem der ikke vil. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Det er december, og om bare to dage er det juleaften. Her samles familie og venner hos hinanden og spiser fjerkræ, danser om juletræ og åbner julegaver. Det efterlader mange danskeres hjem tomme, og det ved indbrudstyvene. Ifølge en undersøgelse lavet af Det Kriminalpræventive Råd var der 337 indbrud om dagen i december 2016, og det gjorde det til tyvenes foretrukne indbrudsmåned.

Men hvad skal boligejerne gøre ved det? Boligsiden.dk har spurgt brugerne, om de overvejer at installere videoovervågning af deres hjem for at forhindre indbrud. Svarene viser, at brugerne deler sig i to næsten lige store grupper. Der er 45 procent, der svarer, at de enten overvejer at installere videoovervågning, eller at de allerede har gjort det. Nej-sigerne har næsten samme svarrate.

”Tallene viser, at det er et emne, der splitter boligejerne. For selvfølgelig kan det være en god ide at installere videoovervågning, men der er også mange, der forbinder overvågning med noget ubehageligt, og så er det også en dyr investering. Hvis det omvendt kan forhindre indbrud, kan det givet noget tryghed, og så er pengene godt givet ud,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Opfordrer til brug af nabohjælp

Der er dog også andre metoder, der kan forhindre indbrud, og ifølge Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden er nabohjælp effektivt og forhindrer hvert femte indbrud. Det kan også være årsag til, at op mod halvdelen af de brugere, der har afgivet svar, ikke overvejer videoovervågning.

”Om man er i de overvejelser kommer også an på, hvor man bor i landet. Bor man i byen, er der gadelys og naboer til alle sider. Bor du på landet, så er der mange steder meget langt mellem husene, og så er der måske ikke så meget nabohjælp at hente, og her vil videoovervågning være en løsning for nogle,” siger Birgit Daetz.

Er du hjemme i julen, så kan du hjælpe dine naboer ved at gå til nabohjælp.dk. Her kan du oprette dig som nabohjælper og få muligheden for at sende og modtage advarsler, hvis der sker noget mistænkeligt i dit område.

Sådan gjorde vi
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 11. december til 21. december 2017. I alt er der afgivet 860 svar til spørgsmålet ”Overvejer du at installere videoovervågning af dit hjem for at forhindre indbrud?” Svarene fordeler sig således:

Kategorier

Afstemning
Gode råd

Relaterede artikler

6. March 2018
En hurtig og stabil internetforbindelse er svær at leve uden i dagens digitale Danmark,...
24. February 2018
I hvilken retning bevæger huspriserne sig i løbet af 2018? I en afstemning blandt brugerne...

 

Læs mere

Hver anden tjekker internetforhold inden boligkøb
6. marts 2018   ·   3 MIN

Boligkøberne forventer stigende huspriser i 2018
24. februar 2018   ·   2 MIN

Tilstandsrapporten er afgørende for boligkøbet
16. februar 2018   ·   2 MIN

Snyder du dig selv når du køber bolig?
8. februar 2018   ·   3 MIN

Boligåret 2017 var klart bedre end forudset
25. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Vilde boliger: Se Danmarks 10 dyreste landejendomme
22. februar 2018   ·   2 MIN
Sommerhussalget stiger 96 procent på fem år
25. februar 2018   ·   1 MIN
Når foråret rammer sommerhusmarkedet
19. marts 2018   ·   2 MIN
Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646