Sommerhus (Foto: Boligsiden.dk)
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Salgstid   27. oktober 2017   ·   2 MIN

Her er det nemmere at sælge sommerhus end villa

I fire kommuner er salgstiden på sommerhuse kortere end på villaer og rækkehuse, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Og det er ganske usædvanligt.

Det tager i gennemsnit 266 dage at sælge et sommerhus i Danmark, mens det er en noget kortere proces at sælge et helårshus. Helt præcist tager det 168 dage at lukke en villa- eller rækkehushandel. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk over bolighandler i september måned.

Den længere salgstid for sommerhuse gør sig gældende i alle landets fem regioner. Zoomer man ind på kommuneniveau forholder det sig imidlertid omvendt i fire ud af landets 98 kommuner, da salgstiden på sommerhusene her er kortere. Det gælder Vordingborg, Jammerbugt, Odder og Guldborgsund.

”I Odder og Jammerbugt har salgstiden ligget stabilt siden begyndelsen af sommeren. Den har derimod taget nogle markante dyk henover de seneste måneder i Guldborgsund og i særdeleshed i Vordingborg, hvor salgstiden lå på 324 dage i juni måned sammenlignet med 187 dage i september,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Større interesse for Vordingborg

Hos danbolig Vordingborg bekræfter ejendomsmægler Casper Westerberg en øget interesse for ferieboliger i området henover det seneste år.

”Vi oplever, at sommerhusene bliver handlet hurtigere end tidligere. Samtidig har en øget optimisme blandt sælgerne medført, at udbuddet er blevet større, og det betyder, at køberne har fået langt flere boliger at vælge imellem. Det gør det alt andet lige nemmere at finde det helt rigtige sommerhus på kortere tid,” siger Casper Westerberg.

Vordingborg er en af de kommuner i landet med mest kystlinje, og det gør det til et ganske attraktivt sommerhusområde, hvor der både er badestrand, naturskønne fjordområder med minimal turisme, små havneområder og rig mulighed for havudsigt langs skråningerne ved vandet. Og netop naturen, men også økonomien, påvirker ifølge mægleren den voksende interesse for området.

”Vi ser en stor tilvækst fra Storkøbenhavn af folk, der bor i lejlighed i byen. De drømmer om mere natur og egen have, og prismæssigt er det langt mere interessant end områderne nord for hovedstaden. Samtidig er området rent distancemæssigt attraktivt, fordi det kun er en times kørsel fra København,” siger han.

Vil du se udviklingen i salgstid i din kommune? Se mere på Boligsidens Markedsindeks.

Se kommunerne med kortere salgstider for sommerhuse her:

KommuneSalgstid - sommerhuseSalgstid - huseForskel i dage
Vordingborg187 dage230 dage-43
Jammerbugt210 dage244 dage-35
Odder226 dage249 dage-24
Guldborgsund249 dage253 dage-4

(Tallene stammer fra Boligsidens Markedsindeks og dækker over boliger solgt i september 2017)

Kategorier

Salgstid
Sommerhus

Relaterede artikler

2. January 2018
Når et hus bliver taget af markedet, skyldes det ikke altid, at det er blevet solgt....
18. November 2017
Der er store forskelle på, hvor mange dage det tager at sælge et hus i Danmark. Den...

 

Læs mere

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Sjællandske sommerhuspriser på fremmarch
14. januar 2018   ·   1 MIN

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Top 10: Her er det lettest at sælge sommerhuset
3. december 2017   ·   1 MIN

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646