Lejligheder i København (Foto: Boligsiden.dk)
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligpriser   2. september 2017   ·   2 MIN

Hop op på cyklen og spar 50 procent på boligen

Hvis du er villig til at cykle 10 kilometer, når du skal ind til centrum af København, får du ikke kun plus på kondi-kontoen, du kan også spare 50 procent på boligkøbet. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Med mindre du er særdeles godt bemidlet, er det svært at komme i nærheden af en ejerlejlighed i det centrale København. Men kan du overskue at træde ekstra godt i pedalerne, når du skal rundt, er der mange penge at spare på boligkøbet i hovedstadsområdet.

En ejerlejlighed på 50 kvadratmeter helt inde i Københavns centrum, eller på de indre broområder, koster i gennemsnit 2,2 millioner kroner, viser tal fra Boligsiden.dk. Samme størrelse bolig koster derimod 1,1 millioner kroner i Glostrup og en smule mere i Hvidovre, Herlev og Søborg.

”Du kan hente en markant økonomisk gevinst, hvis du bosætter dig lidt væk fra byen, og i Glostrup lyder besparelsen på hele 50 procent. Der er med andre ord betragtelige summer at spare, og dermed plads i budgettet til at købe en særdeles lækker tohjulet, hvis du rykker lidt længere ud ad S-togsnettet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En god investering

Især for studerende er det svært at finde en bolig i København, og selvom otte kilometer til for eksempel Hvidovre kan synes langt, taler vi om en cykeltur, der kan klares på godt en halv time.

”Priserne i områderne beliggende lidt uden for København er ikke kun langt mere appetitlige, de åbner også for muligheden for, at nye boligkøbere kan træde ind på markedet, og måske endda i en tidlig alder,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Henover de seneste mange år har vi set en stigning i huspriserne på det meste af Sjælland. Den udvikling er betinget af de høje priser i det centrale København, og derfor er det sikkert at sige, at ejerlejligheder, der ligger i cykelafstand fra byen, vil følge den samme gunstige kurve. Der er derfor tale om en ganske udmærket investering.”

(Tabellen viser den gennemsnitlige kvadratmeterpris på solgte ejerlejligheder det seneste år. Mens det centrale København dækker over salg, der ligger inden for en radius af to km fra Rådhuspladsen, viser de øvrige søjler solgte ejerlejligheder pr. postnummer i byer beliggende inden for 10 km af Rådhuspladsen. Tallene er ligeledes baseret på salg inden for det seneste år. Kilde: Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

22. February 2018
Boligpriserne falder ikke nødvendigvis, fordi man søger ud af landets største byer....
20. February 2018
Er du på jagt efter et sommerhus? Hvis du styrer uden om de mest populære områder, kan du...

 

Læs mere

Vilde boliger: Se Danmarks 10 dyreste landejendomme
22. februar 2018   ·   2 MIN

Pristjek: Her får du mest sommerhus for pengene
20. februar 2018   ·   3 MIN

Her er det dyrest at bo ved vandet
18. februar 2018   ·   2 MIN

Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN

Nu får sommerhuskøberne mindre rabat
11. februar 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huskøb: Her er byggeårene der storsælger
9. februar 2018   ·   2 MIN
Boligoptimismen spirer – men alle skal med!
5. februar 2018   ·   3 MIN
Nye tal: Stor ulighed på det danske boligmarked
13. februar 2018   ·   2 MIN
Salget af byggegrunde boomer
31. januar 2018   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646