Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Tvangsauktioner   5. september 2017   ·   2 MIN

Få svar på spørgsmål om tvangsauktioner

Det kan være svært at hitte rede i, hvad der er op og ned i en tvangsauktion. Derfor har vi stillet de mest oplagte spørgsmål og fået hjælp af et advokatfirma, der er specialiseret i tvangsauktioner, til at hjælpe med at give svarene.

Du kan spare op mod 70 procent ved at købe en bolig på tvangsauktion fremfor i almindelig handel, og du kan finde alle tvangsauktioner i Danmark på Boligsiden.dk’s tvangsauktionsside. Som i en almindelig boligsøgning kan du sortere tvangsauktioner efter geografi, og så kan du sortere efter retskreds.

”Aktuelt er der 308 boliger, der skal på tvangsauktion i Danmark, og ved at sortere efter retskreds kan du hurtigt finde ud af, hvilke boliger der kommer under hammeren i din del af landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Når du har fundet den bolig, du gerne vil byde på, kan det være svært at finde ud af, hvordan en tvangsauktion foregår, og hvad de mange fagbegreber betyder. Derfor har Boligsiden.dk allieret sig med BuusMark Advokatfirma, der er specialiseret i tvangsauktioner. Vi har stillet spørgsmålene, og de har hjulpet med at give svarene i Boligsiden.dk’s FAQ om tvangsauktioner.

Svar på 3 udvalgte spørgsmål

Hvorfor kommer en bolig på tvangsauktion?

En bolig kommer på tvangsauktion, fordi ejeren af boligen ikke har betalt sin termin eller ejendomsskat til tiden. Det sker dog først, efter at det involverede realkredit- eller pengeinstitut eller Skat ikke er lykkedes med at få sin betaling gennem rykkere og inkasso. Har en privatperson udlæg i ejendommen, kan han ligeledes begære auktion over ejendommen.

LÆS OGSÅ: Køb på tvangsauktion: Det er ikke så svært

Hvilke boliger kommer på tvangsauktion?

Det kan være alle typer boliger. Det handler mere om ejeren. Har han vanskeligt ved at betale af på de lån, der er optaget med sikkerhed i boligen, kan han forsøge at sælge den i fri handel. Hvis det ikke er muligt, kan tvangsauktionen være den sidste udvej.

Kan jeg se boligen inden auktionen?

Ja. Men der er ofte kun én mulighed for at besigtige boligen inden tvangsauktion. Besigtigelsen er faciliteret af fogedretten, og der kan være rigtig mange, der skal se boligen på samme tid. Der er typisk heller ikke særlig meget tid til at undersøge boligen særlig grundigt.

Få svar på mange flere spørgsmål i Spørgsmål og svar om tvangsauktioner.

Kategorier

Tvangsauktioner

Relaterede artikler

11. April 2018
I 2011 udgjorde tvangsauktioner otte procent af det samlede boligsalg. En opgørelse over...
15. March 2018
Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at antallet af tvangsauktioner er faldende. I januar og...

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646