Køb, Salg, Overdragelse, Salgsopstilling, Interiør, Par, Førstegangskøbere (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligkøb   1. september 2017   ·   2 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne

Boligjagten kan være ubarmhjertig, og det ved en stor del af landets boligkøbere. En afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at to ud af tre har oplevet, at en bolig er blevet solgt for næsen af dem.

Du har endelig fundet drømmeboligen, og alt er perfekt. Desværre er du ikke den eneste, der har det sådan med lige præcis det hjem, du har besluttet dig for at købe, og før du ved af det, får du beskeden om, at boligen er solgt til en anden.

Netop dét scenarie er langt fra en sjældenhed, viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk. To ud af tre svarer, at de har prøvet, at en bolig, de var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dem. Og det er særligt i hushandlerne, der har været rift om muligheden for at lukke en købsaftale. Det gælder nærmere bestemt for 40 procent af de personer, der har deltaget i afstemningen.

16 procent svarer, at de er gået glip af en ejerlejlighed, fordi de ikke var hurtige nok, mens otte procent har set et sommerhus, de selv gerne ville købe, blive afsat til anden side.

Køberne er under pres

Ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, er der netop kommet mere fart over bolighandlerne, og det betyder, at man som køber, skal være præcis på, hvad man går efter tidligt i processen, så man hurtigt kan slå til, hvis man endelig finder drømmeboligen.

”Vi oplever generelt faldende salgstider på boligmarkedet, og det påvirker dynamikkerne i købsprocessen, både i forhold til størrelsen på købernes første bud og ikke mindst, hvor kort betænkningstiden er, hvis man gerne vil være med i opløbet,” siger hun og fortsætter:

”I de dele af landet, hvor der er mest gang i salget, er køberne under pres forstået på den måde, at de praktiske forhold bør være på plads, inden man overhovedet tager ud og ser en bolig. Hvis man ikke har talt med sit pengeinstitut om, hvor meget man kan låne, kan man risikere at blive hægtet af, fordi andre måske er i stand til at afgive et bud med det samme.”

Tal fra Boligsiden.dk viser, at de huse, der blev solgt i juli måned i gennemsnit havde været på markedet i 171 dage, svarende til lidt under et halvt år, hvilket er det laveste niveau i flere år. Til sammenligning er salgstiden for samme boligtype i Københavns Kommune 102 dage.

Sådan gjorde vi
I perioden fra d. 5. august til den 20. august spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Har du prøvet, at en bolig, du var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dig?” De i alt 1.084 svar fordeler sig således:

Relaterede artikler

27. April 2018
I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer knap halvdelen, at de frygter,...
24. March 2018
En god køberrådgiver kan sikre, at du ikke ender med at sidde med en dårlig bolighandel på...

 

Læs mere

10 tips til førstegangskøbere
11. maj 2018   ·   4 MIN

Store huse hitter som aldrig før
31. marts 2018   ·   2 MIN

Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

Projektsalget breder sig til hele landet
27. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN
Her er Danmarks bedst sælgende vejnavn
29. april 2018   ·   2 MIN
Frygt for ny prisboble blandt boligkøberne
27. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646