Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligsøgning   30. juni 2017   ·   2 MIN

Boligsøgning: Det mest populære søgeord er…

Ordet havudsigt er det mest søgte på Boligsiden.dk. Knap 3.000 gange har brugerne tastet de ni bogstaver ind i søgefeltet, viser en opgørelse over de mest populære søgeord.

Hvad fylder allermest i din hedeste boligdrøm? Et spritnyt køkken eller måske et stykke privat strand forenden af haven. Ser man på, hvad der fanger boligkøbernes interesse, er der én ting, der er særligt populær, og det er havudsigt. Det viser en opgørelse over de mest søgte ord på Boligsiden.dk i perioden januar til maj i år.

Knap 3.000 gange er der blevet skrevet ’havudsigt’ i søgefeltet. Det gælder 2.448 gange for ordet ’altan’ og 1.792 gange for ’udsigt’, der indtager anden- og tredjepladsen over de mest søgte ord.

”Havudsigt er en klassiker, og et trækplaster hele året rundt i modsætning til mere sæsonbetonede søgeord som for eksempel pejs. Altan er derimod blevet et større salgsparameter over tid. I takt med at boligpriserne er steget i byerne, hvor det meste etagebyggeri er beliggende, kan en altan nærmest fungere som et ekstra rum, som tilfører boligen en betydelig merværdi,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Pool og garage hitter

Også ordene pool og garage sniger sig med i top 5, og ifølge Birgit Daetz er de med på listen af to vidt forskellige årsager.

”Tidligere på året viste en afstemning på Boligsiden.dk, at knap halvdelen af de brugere, der afgav svar, at garage enten er vigtigt eller ligefrem afgørende, når de kigger på ny bolig. Ligesom altanen, er en garage ekstra kvadratmeter, der gør boligen mere attraktiv. Poolen har derimod for længst haft sin storhedstid herhjemme, men i momenter af boligdrømmeri er en privat pool et luksuriøst og sjovt indslag i boligsøgningen.”

Andre populære søgeord er vand, strand, skov og have. Mere specifikke ord optræder dog også i søgestatistikken. Ni gange i løbet af året er der blevet søgt på henholdsvis slot og mejeri.

De 5 mest søgte ord på Boligsiden.dk i 2017

SøgeordAntal søgninger
Havudsigt2.929
Altan2.448
Udsigt1.792
Pool1.259
Garage948

(Opgørelsen er baseret på specifikke søgninger på Boligsiden.dk i perioden januar-maj 2017. Klik på ordene i oversigten for at foretage en søgning)

Kategorier

Boligsøgning

Relaterede artikler

1. August 2018
En lavere kvadratmeterpris er den primære årsag til, at de boligsøgende overvejer at rykke...
26. April 2017
Over 210.000 danskere lider af ensomhed. Det sætter kampagnen Danmark Spiser Sammen fokus...

 

Læs mere

Her er vejnavnene, der byder op til dans
7. september 2018   ·   2 MIN

Boligjagt: Danskerne søger efter nyt hjem i arbejdstiden
16. juni 2018   ·   2 MIN

Årets hits: Her er Danmarks mest populære boliger
6. juni 2018   ·   3 MIN

Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Valentinsdag: Disse boliger har stjålet flest hjerter
14. februar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646