Nazarethkirken i Hjørring er renoveret til bolig og fremstår idag lækker og moderne
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligindretning   12. maj 2017   ·   2 MIN

Unik konfirmation: Her er de perfekte rammer

Konfirmationssæsonen bliver for alvor skudt i gang i dag på Store Bededag, og i den anledning har vi set nærmere på, hvordan du kan skabe de perfekte rammer for din kommende konfirmand.

Hvordan ville du holde en konfirmationsfest, hvis det var dig, der havde en 14-årig, der i dag skulle konfirmeres? Det er der sikkert mange, der tænker over i dag på Store Bededag, hvor mange nuværende konfirmander springer ind i de voksnes rækker.

Når det bliver din søn eller datters tur, så drømmer du sikkert om at skabe en helt særlig dag for din konfirmand. Måske er der mange år til, og måske skal I først flytte i noget større for at få plads til, at de små kan vokse sig store.

”Leder du efter et sted med mere plads og højt til loftet, hvorfor så ikke finde et sted, hvor du kan holde familiens store fester, for eksempel dine børns konfirmationer. Det kunne være en tidligere præstebolig, der kan danne en flot og symbolsk ramme om en konfirmation. Eller måske en gammel kirke?” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fra kirke til privatbolig

Lige nu er der syv tidligere præsteboliger til salg på Boligsiden.dk, der ligger spredt ud over hele landet. For eksempel den tidligere præstebolig i Bandholm på Lolland, hvor den gamle konfirmandstue er bevaret og som i dag er velegnet som gildesal.

Bor du i den anden ende af landet, og er du mere til muligheden for at rykke fra selve konfirmationen i kirken over i en tidligere kirke, så er den gamle Nazarethkirken i Hjørring til salg. Den har et stort showroom i stueplan, der kan indrettes til konfirmandens særlige dag, og så har du i øvrigt sikret dig et godt sted til fremtidige fester.

”Den gamle kirke i Hjørring er virkelig flot renoveret med respekt for de mange fine detaljer i vinduer og facade. Øverst er kirkens tårn indrettet som herreværelse med panoramaudsigt over byen, så her kan far, onkel og konfirmand rykke op, hvis cigarføringen skal være ekstra høj,” siger Birgit Daetz.

Har du fået lyst til at holde konfirmationsfesten i en tidligere kirke, så er det ikke sikkert, du behøver at købe din egen. Du kan muligvis nøjes med at leje dig ind i én af dem. Mange tidligere kirker er blevet solgt og bliver nu brugt til noget andet. For eksempel er den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro i København indrettet som moderne kulturhus, Vesterø Havnekirke på Læsø er blevet til kur- og spabad, mens Apostolsk Kirke i Aarhus og Sjælør Kirke i dag bliver brugt af KFUM.

Vil du se nogle et par spektakulære ombygninger, der har forvandlet højstemt kirkestemning til funktionelle og imponerende privatboliger, så klik dig ind i vores inspirationsunivers, hvor du kan finde en tidligere metodistkirke i Chicago, der blev omdannet til en lys og lækker familiebolig med god plads til parrets tre børn. Her kan du også blive taget med til Oxelösund i Sverige, hvor Gisela og Svante omdannede en tidligere baptistkirke til et helt særligt hjem.

Kategorier

Boligindretning

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
15. December 2016
Uanset om du har meget eller lidt plads, kan god indretning være en udfordring....

 

Læs mere

10 terrasser der giver dig sommerkuller
13. maj 2017   ·   4 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Villa med hjemmebar: Se Danmarks mest festlige hjem
31. marts 2017   ·   2 MIN

Pragtfulde perler: 5 huse med X Factor
10. marts 2017   ·   3 MIN

Køb gennemsnitligt og få noget unikt
17. februar 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646