Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   6. maj 2017   ·   2 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn

Når boligen bliver solgt er behovet for mere eller mindre plads den afgørende faktor for hver anden boligejer. Det viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Der kan være mange årsager til at sælge en bolig. Plads, økonomi, job og partneres til- eller fraflytning er nogle af de mest hyppigt nævnte, når man over middagsbordet skal svare på det store spørgsmål: Hvorfor solgte du?

Boligsiden.dk har spurgt brugerne, hvorfor de solgte deres seneste bolig, og svarene peger på, at hensynet til plads vejer tungt for tæt på hver anden af brugerne. Mens 34 procent havde brug for mere plads, svarede 14 procent, at de solgte for at få mindre plads.

”Det er markant, at der er så mange, der peger på plads som årsag til salget af deres seneste bolig. Det understreger pointen om, at det ofte er livsskiftesituationer, der får folk til at flytte. Altså at unge par ønsker mere plads, når de får børn, og at de skal have mindre plads igen, når de nærmer sig pensionen, og børnene er flyttet hjemmefra,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

12 procent svarer, at de solgte, fordi de blev skilt/gik fra en anden, mens 8 procent forklarede, at salget skyldtes, at de havde fået job i et andet område.

Mæglere genkender tendensen

Ejendomsmæglerkæden home møder boligsælgerne hver dag og har derfor også fingeren på pulsen i forhold til, hvad de mest gængse årsager til boligsalg er. Her genkender de tendenserne i svarene fra Boligsiden.dk’s brugere.

”Det er de store livsbegivenheder, der øger og mindsker vores behov for plads. Men vi oplever også, at danskerne generelt søger mere plads, og villaerne vi sælger nu, er ca. 10 kvadratmeter større end for 10 år siden. Årsagerne er mange, men det skyldes blandt andet, at vi har større krav, bedre råd og at der er flere sammenbragte familier med ’dine og mine børn’, ” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.

Også dem der ønsker mindre plads, møder home-mæglerne flere af end tidligere, for i dag er det nemlig ikke nødvendigvis slut med at eje sin bolig, når den alt for store villa sælges.

”Vi har de seneste ti år set en tendens til, at der sælges flere lejligheder eller mindre, vedligeholdelseslette nyopførte rækkehuse til folk omkring pensionsalderen, der flytter fra villaen. Med en lejlighed får de pladsen, der passer – og ikke mindst en bolig, der kræver et minimum af vedligeholdelse, og hvor haven erstattes med en stor altan,” siger Mads Ellegaard.

Sådan gjorde vi


Fra den 30. april til den 3. maj 2017 stillede Boligsiden.dk spørgsmålet: ”Hvorfor solgte du din seneste bolig?” 902 brugere afgav svar, og de fordelte sig således:

Af økonomiske årsager (fx lavere indtjening): 6 procent
Havde brug for mere plads: 34 procent
Havde brug for mindre plads: 14 procent
Blev skilt/gik fra en anden: 12 procent
Skulle flytte sammen med en anden: 6 procent
Har fået job i et andet område: 8 procent
Andet: 20 procent

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

18. July 2018
Tolerancen over for vores naboer er steget de seneste tre år. Det viser en helt ny...
12. July 2018
Skal man vælge mellem at bruge penge på at tage ud at rejse eller at renovere boligen,...

 

Læs mere

Vi er blevet bedre venner med naboen
18. juli 2018   ·   2 MIN

Boligkøbere siger ja tak til håndværkertilbud
28. juni 2018   ·   2 MIN

Trods tørken: To ud af tre frygter oversvømmede kældre
15. juni 2018   ·   3 MIN

Flertal af sommerhusejere gider ikke leje ud
5. juni 2018   ·   3 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646