Hus / Villa (Foto: Emil Boje - Boligsiden.dk)
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Salgstid   16. april 2017   ·   1 MIN

Salgstiden falder over hele landet

Den gennemsnitlige salgstid på en villa eller et rækkehus er nu på 191 dage. Det er over seks procent lavere end for et par år siden.

Har du en villa eller et rækkehus, du vil sælge, kan du regne med, at det bliver solgt i løbet af godt seks måneder. Det viser tal fra Boligsiden.dk, der har regnet ud, at det i marts måned i gennemsnit tog 191 dage at sælge et hus. I forhold til for et år siden kommer du nu hurtigere af med dit hus, idet salgstiden i marts sidste år var 6,6 procent højere.

”Markedet for villaer og rækkehuse er ret stabilt forstået på den måde, at når priserne stiger i takt med efterspørgslen, så falder salgstiden også. Der er selvfølgelig regionale forskelle, men salgstiden falder i alle regioner, og især i Region Nordjylland, hvor den nu er 14 procent lavere end for et år siden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens Region Nordjylland har oplevet det største fald, er der stadig et stykke vej fra den nordjyske salgstid på 205 dage og ned til Region Hovedstaden, der har den laveste salgstid på 120 – altså godt fire måneder.

De laveste salgstider i landet findes lige nu på den københavnske vestegn, hvor kommuner som Brøndby, Hvidovre og Albertslund er medvirkende til at trække Region Hovedstadens salgstid ned, idet det her tager under tre måneder at sælge et hus.

Kategorier

Salgstid

Relaterede artikler

19. August 2018
Salgstiden på danske sommerhuse er faldet med ni procent det seneste år. Faldet er markant...
12. August 2018
Vil du forhandle rabat på dit huskøb, så er Region Syddanmark blevet det sted, hvor du får...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN
Sommerhuspriserne er eksploderet i Hovedstaden
22. juli 2018   ·   1 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646