Skrevet af Ahn Line Woo Shing Hai
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligkøb   14. april 2017   ·   2 MIN

Boligjagt: Hver tredje har ikke styr på økonomien

En afstemning på Boligsiden.dk viser, at en ud af tre ikke har styr på, hvor meget de kan låne til boligkøb, selvom de jagter nyt hjem. 44 procent har derimod allerede sikret sig en forhåndsgodkendelse.

Der er særdeles godt gang i boligmarkedet i flere dele af landet. Og det betyder, at du kan risikere at skulle træffe en hurtig beslutning, hvis du vil være sikker på at kapre drømmeboligen, inden husnøglerne lander i hænderne på en anden køber.

Om du er i stand til at slå til, når du står til fremvisningen, er afhængig af, om du allerede har fået afklaret med banken eller realkreditinstituttet, hvor meget du kan købe for. En afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at det langt fra er alle, der har styr på det finansielle, inden de begynder at surfe bolig.

”30 procent af de boligsøgende brugere af Boligsiden.dk, der deltog i afstemningen, tilkendegiver, at de endnu ikke har afklaret deres lånemuligheder, selvom de er aktivt boligsøgende. Det er en relativt stor andel, når man ser på det eksisterende marked, og hvordan udbuddet har påvirket handelsvilkårene. Afstemningen viser dog også, at 44 procent allerede har fået en forhåndsgodkendelse, hvilket stiller dem stærkt i en potentiel købssituation,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Risiko for skuffelser

Resultaterne af afstemningen overrasker ikke hos Realkredit Danmark, som også oplever, at en del boligsøgende ikke har fået afstemt deres finansieringsmuligheder på forhånd. Enten fordi de ikke har prioriteret det, før de finder drømmeboligen, eller fordi de måske er i den tidlige fase i boligjagten, hvor de blot orienterer sig i markedet.

”Hvis man er i seriøse overvejelser om køb af bolig, er det dog vores overordnede anbefaling, at man starter med at få afklaret, hvilke købsmuligheder man har. Så undgår man risikoen for fremtidige skuffelser og at spilde tiden, hvis man finder drømmeboligen, der siden viser sig at være for dyr i forhold til ens egen økonomi,” siger cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig og fortsætter:

”Et boligkøbsbevis gør desuden boligjagten nemmere, da man bedre kan afgrænse sin søgning, eller måske alternativt udvide den, hvis ens økonomi viser sig at være stærkere, end man selv vurderede.”

Sådan gjorde vi


Fra den 13. til den 21. februar 2017 spurgte vi Boligsiden.dk’s brugere: ”Hvis du er aktivt boligsøgende, har du så det finansielle på plads?” Vi fik 869 svar, som fordeler sig således:

Kategorier

Boligkøb

Relaterede artikler

16. October 2017
Indblik er i denne uge skrevet af Jan Nordmann, der er kommunikationschef i EDC ....
1. February 2017
Indblik er i denne uge skrevet af advokat (H), Kristian Dreyer, partner i Svejgaard Galst...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Landidyl tæt på storbyerne: Se 12 Morten Korch-perler
30. juni 2018   ·   2 MIN

10 tips til førstegangskøbere
11. maj 2018   ·   4 MIN

Store huse hitter som aldrig før
31. marts 2018   ·   2 MIN

Mini-hjem i byen eller kæmpe kasse i provinsen?
14. marts 2018   ·   4 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN
10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN
Sommerhuspriserne er eksploderet i Hovedstaden
22. juli 2018   ·   1 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646