Vestjyske fritidshuse er dyrere end østjyske (Boligsiden.dk)
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Sommerhus   12. april 2017   ·   2 MIN

Aarhusianere gider ikke sommerhuse på Sjælland

Sommerhusene på Sjælland er blandt landets mest populære, men spørger man i Aarhus, så bliver der sagt nej tak til sommerhuse på Sjælland. Aarhusianerne bliver i Jylland, hvor de til gengæld kæmper med københavnerne om de mest attraktive sommerhuse.

Bor du i Aarhus, gider du ikke køre til Sjælland for at komme i sommerhus. Faktisk foretrækker du at blive i dit nærområde. Knebel på Mols og Ebeltoft er nemlig de sommerhusområder, hvor flest aarhusianere har sommerhus.

14 procent af de aarhusianske fritidsboligejere kører til Knebel, når de skal i sommerhus, og lige så mange kører til Ebeltoft. De sjællandske sommerhusområder er meget langt nede på listen. Det viser en undersøgelse, Boligsiden.dk har lavet i samarbejde med Septima.

”Aarhusianerne er rigtig glade for deres lokalområde, og mange af dem ser ingen grund til at køre til Sjælland for at komme i sommerhus, når de kan køre ud på Djursland og finde dejlig natur og skønne rekreative områder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nogle af landets største og mest populært sommerhusområder ligger ellers ved kysterne på Sjælland, men dem vender aarhusianerne altså ryggen. De sommerhusejere der ikke kører til Djursland, taster hellere byer i Nord- eller Vestjylland ind på gps’en.

Københavnerne elsker Jylland

Mens aarhusianerne elsker sommerhusområderne i nærområdet, er københavnerne på samme måde glade for de nordsjællandske sommerhusområder. Nykøbing Sjælland tiltrækker alene næsten 10 procent af de københavnske sommerhusejere.

Alligevel er de københavnske sommerhusmønstre på ingen måde de samme. De har nemlig ikke samme forbehold over for de jyske sommerhusområder. Mange tager gerne turen over Storebælt og Lillebælt eller med færgen over Kattegat.

”Sammenligner vi mønstrene (se kort red.), er det meget tydeligt, at aarhusianerne og københavnerne er forskellige. Københavnernes sommerhuse er spredt meget mere ud over hele landet. De er vilde med Nordsjælland, men de har også sommerhuse i Nord- og Vestjylland, på Djursland og på Fyn. Københavnerne gerne tager gerne den lange tur for at komme i sommerhus, men trafikken er ensrettet,” påpeger Daetz.

Den ensrettede trafik viser sig også i statistikkerne over, hvem der kører længst til deres sommerhuse. Det er sommerhusejerne, der har fast adresse i nordsjællandske postnumre, der kører længst til deres sommerhuse. I gennemsnit kører danskerne 85 kilometer til sommerhuset.

Her har aarhusianerne sommerhus (de mørkeste områder er der, hvor der er flest, der har sommerhus):

Her har københavnerne sommerhus (de mørkeste områder er der, hvor der er flest, der har sommerhus):

Kategorier

Sommerhus

Relaterede artikler

15. November 2017
Aarhus og Aalborg topper listen over kommuner med størst nettotilflytning i perioden 2014...
9. November 2017
Der er markant færre til salg-skilte i ruderne i ejerlejlighederne i Region Hovedstaden og...

 

Læs mere

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Top 10: Her er det lettest at sælge sommerhuset
3. december 2017   ·   1 MIN

Top 20: Her stiger salget af sommerhuse mest
1. november 2017   ·   2 MIN

Sommerhussalg: 2017 har allerede overhalet 2016
29. oktober 2017   ·   1 MIN

Her er det nemmere at sælge sommerhus end villa
27. oktober 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646