Halvdelen af boligejerne vil investere i energiforbedringer (boligsiden.dk)
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Energimærkning   18. marts 2017   ·   2 MIN

Energimærket har stor betydning for dit boligsalg

Boligejerne overvurderer ofte deres huses energirigtighed, men det er en god ide at være bevidst om din boligs energimærke, for jo dårligere energimærket er, jo mere må du typisk gå ned i pris, når du skal sælge. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Ved du, hvad energimærke dit hus har? Hvis ikke, er det en god ide at finde ud af det, for måske er du én af de boligejere, der overvurderer dit hus’ energimæssige stand. Dansk Byggeris Energianalyse 2017 viser, at kun 13 procent af boligejerne mener, at deres hus er dårligt isoleret.

Det er paradoksalt, fordi 37 procent af landets boliger har energimærke E eller dårligere, mens endnu flere end ikke har et energimærke. Og hvorfor er et godt energimærke overhovedet vigtigt?

”Det er dels vigtigt, fordi du kan spare rigtig meget energi, og dermed mange penge, ved at opgradere dit energimærke. Dels er det vigtigt, fordi et godt energimærke kan gøre det nemmere at sælge din bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nye tal for de boliger, der er solgt det seneste år, bekræfter Daetz’ pointe om energimærkets betydning. Prisfaldet i udbudsprisen er større, jo dårligere energimærket er, og der bliver givet større nedslag i den sidste udbudte pris, jo dårligere energimærket er.

Opgradér til et bedre energimærke

Derfor er det en god ide at overveje, om du vil energirenovere dit hus, inden du sælger det. Alene ved at opgradere fra energimærke G til F eller E, kan du hæve den gennemsnitlige kvadratmeterpris på din bolig med henholdsvis godt 3.000 og 6.000 kroner. Og hvis du udfører renoveringen i løbet af 2017, kan du udnytte BoligJobordningen og få håndværkerfradrag på op til 18.000 kroner per person over 18 år i din husstand.

Med en fuld energirenovering kan du typisk rykke et gammelt ikke-istandsat hus fra energimærke G til C. Det viser en oversigt fra Energistyrelsen.

”Ser vi på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for de forskellige energimærker, så kan du hæve prisen per kvadratmeter med godt 7.000 kroner ved at opgradere fra G til C. Sælger du efter renoveringen vil prisfaldet på udbudsprisen og nedslag i prisen blive mindre, og du kan få håndværkerfradrag. Det er godt for pengepungen at energirenovere,” siger Birgit Daetz.

Flere gode energimærker

Og der er mange, der har fundet ud af, at det giver mening at bo i en bolig med et godt energimærke. De seneste 12 måneder har 33,7 procent af alle solgte boliger haft energimærke C eller bedre. Det er en stigning på over fire procent i forhold til 2015.

”Det er naturligt, at andelen af salg med gode energimærker stiger løbende, da mange nye byggerier har de bedste energimærker, mens de eksisterende boliger også løbende bliver energirenoveret. Det er med til at nedbringe spildet af energi, mens det samtidig gavner den enkeltes økonomi,” siger Daetz.

Har du fundet en bolig, som du overvejer at købe, kan du se den enkelte boligs energimærkning på Boligsiden.dk. Klikker du på energimærket, bliver du dirigeret over til en side hos sparenergi.dk, der gennemgår, hvilke energirenoveringer der skal til for at opgradere til et bedre energimærke i lige netop den bolig. Her kan du samtidig se, hvor meget du kan spare i energiudgifter.

Tallene i tabellen er trukket den 28. februar 2017 og dækker således over perioden 1. marts 2016 til 28. februar 2017.

Relaterede artikler

18. November 2017
Der er store forskelle på, hvor mange dage det tager at sælge et hus i Danmark. Den...
16. November 2017
På bare fem år er salget af byggegrunde til helårshuse fordoblet. Fra januar til oktober i...

 

Læs mere

Kvinderne er de store tabere på boligmarkedet
29. november 2017   ·   3 MIN

Nedslaget på lejlighedskøb i København stiger
12. november 2017   ·   1 MIN

Boligkøberne vil have de bedste energimærker
24. oktober 2017   ·   2 MIN

Køb 37 villaer for årets største nedslag
12. oktober 2017   ·   2 MIN

Sådan bliver dit energimærke til
7. oktober 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646