Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Tvangsauktioner   24. februar 2017   ·   2 MIN

På tvang: Hammeren falder i hele landet

Stik imod fordommen om boliger, der ryger på tvangsauktion, falder hammeren ikke kun i yderområderne, men i hele landet – også i byerne.

Hvad tænker du på, når du hører ordet tvangsauktion? De fleste kommer nok i tanker om udkantsdanmark og den rådne banan, men sådan behøver det ikke nødvendigvis være. For der er boliger på tvang i hele landet. Det viser oversigten over udbuddet af boliger på tvangsauktion på Danmarkskortet herunder, og det viser Boligsiden.dk’s statistikker for 2016.

721 villaer og rækkehuse blev solgt på tvangsauktion sidste år, og 33 af dem blev solgt i kommuner i Nordsjælland, mens Tårnby, Høje-Taastrup, Hvidovre, Rødovre og Lyngby-Taarbæk tættere på København også havde huse med på listen over tvangsauktioner. Og tager vi Danmarks 20 største kommuner målt på indbyggertal, havde 15 af dem huse under hammeren – alene i Randers var der 21 hammerslag.

”Man gør sig en fejlagtig forestilling, hvis man tror, at tvangsauktioner kun foregår i udkantsdanmark. Der er også huse på tvang i byerne, og tallene for de foregående år viser, at tvangsauktionerne er spredt ud over hele landet. Det viser kortet over det aktuelle udbud af huse på tvang også,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Gør en god handel på tvang

Hvis du køber et hus på tvangsauktion, kan du gøre en rigtig god handel mange steder i landet. I for eksempel Randers Kommune er prisforskellen mellem den gennemsnitlige kvadratmeterpris i fri handel og på tvangsauktion 56 procent.

”Prisforskellen er mærkbar, og derfor kan du heller ikke altid tillade dig at have lige så høje forventninger til husets stand, som hvis du køber i fri handel. Men beliggenheden kan jo godt være perfekt, og kan du få den billigere på tvang, så har du flere penge til at renovere og skabe dit drømmehus for,” siger Birgit Daetz.

Som du ser på kortet, er der lige nu boliger på tvangsauktion over hele landet, så står du foran at skulle købe nyt, så kan du overveje at gå på auktion og byde på en af boligerne. Find aktuelle boliger på tvangsauktion ved at trykke på fanen Tvangsauktioner fra forsiden af Boligsiden.dk.

Kategorier

Tvangsauktioner

Relaterede artikler

3. April 2017
I denne uge er Indblik skrevet af Senior Fellow på Kraks Fonds Byforskning og Lektor på...

 

Læs mere

Færre danske boligejere ender på tvangsauktion
15. marts 2018   ·   2 MIN

Overraskende fald: Færre tvangsauktioner i 2017 end i 2016
17. januar 2018   ·   2 MIN

Her stiger og falder antallet af tvangsauktioner
20. december 2017   ·   2 MIN

Her ender flest boligejere på tvangsauktion
13. oktober 2017   ·   2 MIN

Køb sommerhus på tvang og spar 50 procent
4. oktober 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646