Salgspriserne paa fritidshuse steg i april (Boligsiden.dk)
Skrevet af Karen Møller Christensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   26. december 2016   ·   2 MIN

Det svære ferievalg: grisefest eller dansk sommer?

Er du til all inclusive, grisefest og vand-aerobics i poolen? Eller vil du hellere male sternbrædder, gå tur i al slags vejr og spille brætspil i stearinlysets skær?

Danskernes feriepræferencer stikker i øst og i vest, og i jagten på et svar på vores hedeste sommerferieønsker, har Boligsiden.dk lagt spørgsmålet i hænderne på brugerne. Stillet over for spørgsmålet om, hvorvidt man helst vil have sit eget sommerhus eller holde 2 ugers charterferie med familien, svarer 57 % ud af 1.025 adspurgte, at de helst vil tage på charterferie. Sommerhus-entusiasterne fylder 37 % i statistikken, mens 7 % ikke har nogen præference.

På grund af de lave renter er der i øjeblikket ikke er den store forskel på, om man køber eget sommerhus eller charterrejse, hvis man ser på økonomien. Her handler det mere om, hvad man har lyst til og er gearet til rent økonomisk, siger Signe Roed-Frederiksen, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank:

”Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at man påtager sig en risiko ved at købe et sommerhus. Prisen kan gå op og ned. Skal man af den ene eller anden grund skille sig af med sommerhuset i en hast, så risikerer man et tab. Til gengæld giver sommerhuset mulighed for at holde ferie hjemmefra mere end de to uger om året. Og har man har mulighed for at leje sommerhuset ud, kan det give lidt ekstra luft i økonomien”, fortæller Signe Roed-Frederiksen.

Sommerhus-rekordsalg

Brugernes feriepræferencer kommer dog ikke til udtryk i salget af sommerhuse herhjemme. Som vi skrev på Boligsiden.dk den 28. november 2016, har sommerhussalget sat rekord i år

”De seneste tre år er salget af sommerhuse steget støt herhjemme, og især tredje kvartal i år har været værd at bemærke. Samtidig har priserne holdt sig på et stabilt niveau”, siger Birgit Daetz, der er direktør hos Boligsiden.dk

”Køber du et sommerhus på 70 kvadratmeter, har du i gennemsnit en årlig omkostning på 57.000 kr. inklusive skatter og renter. Så hvis du går op i at spare på CO2-udledningen fra flyrejser, kan sommerhuset være et godt – og måske mere bæredygtigt – alternativ”, siger Signe Roed-Frederiksen.

Ovenstående tal er beregnet efter, at sommerhuset er finansieret med 60 pct. i et realkreditlån på 30 år med fast rente, og 35 pct. af huset er finansieret med et banklån på 20 år med en rente på 5,7 pct. I omkostningen er indregnet boligskatter, vedligehold, renovation og renter og afdrag på boliglån.

Sådan gjorde vi

I perioden den 7. til den 12. december stillede vi på Boligsiden.dk spørgsmålet om, hvad man helst vil: tage på charterferie to uger om året eller have sit eget sommerhus. 1.025 brugere svarede. Svarene fordelte sig sådan:

POLL_Charterferie eller sommerhus_december2016

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

31. March 2017
Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas...
14. January 2017
Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt...

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn
6. maj 2017   ·   2 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Rekordstort salg af byggegrunde
16. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646