Amager, Havn, Hav, Vand, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Boligsidens presseafdeling
GEM ARTIKEL    Bolighandel   17. november 2016   ·   2 MIN

Københavnere spinder guld på ejerlejligheder

Alt imens snakken går med boligskatter og 2025-planer, sidder en særlig gruppe tilbage som de helt store vindere på boligmarkedet – de københavnske lejlighedsejere. Boligejerne i København har nemlig scoret kolossale fortjenester på deres lejligheder de seneste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk

Det har været en god forretning at investere i en ejerlejlighed i København eller på Frederiksberg i kølvandet på finanskrisen. Nye tal fra Boligsiden.dk viser nemlig, at størstedelen af alle lejligheder, som er købt i perioden mellem september 2009 til september 2011 og videresolgt igen i september 2014 og indtil september i år, er blevet solgt med en gevinst på mellem 500.000 kroner og helt op til knap 3 millioner kroner.

I alt er 916 ud af 924 af de lejligheder, der blev købt og herefter solgt i perioden, handlet med markante fortjenester. Det svarer altså til, at 99 procent af alle boligejere i København og på Frederiksberg har høstet gevinster på deres bolighandel inden for en relativt kort periode.

“Markedet for ejerlejligheder har været på en hidtil utrættelig sejrsrunde de seneste par år. På trods af et rekordhøjt udbud af ejerlejligheder, er kvadratmeterpriserne blevet ved med at stige lidt fra måned til måned. Det har naturligvis sat skub i salgstankerne hos mange københavnske lejlighedsejere, som har kunnet øjne store gevinster på deres bolighandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk, og fortsætter,

“nu er vi gået ind i efterårssæsonen, som typisk set er lidt mere stilfærdig, og vi har set, at kurven er fladet lidt ud de seneste par måneder. Så vi kan nok ikke forvente, at gevinsterne fortsat vil stige i helt samme grad som hidtil”.

Boligmarkedets jackpot-vindere

I bydelene Frederiksberg C, Christianshavn og Østervold har man haft særlig stærk vind i sejlene. Her har lejlighedsejere kunnet sælge deres bolig videre med en fortjeneste på mere end 1.250.000 kroner. På Islands Brygge, Frederiksberg N, Østerbro, Nørrevold og Indre by løber gevinsten for boligejerne op i 1.000.000-1.250.000 kroner. Alt i alt har lejlighedsejerne i ni ud af de 29 københavnske bydele fået en gennemsnitlig gevinst på mere end 1 mio. kroner.

Bellahøj og Brønshøj er de områder, der har udviklet sig i roligst tempo. Her har lejlighedsejere måttet ”nøjes” med en gennemsnitlig gevinst på 500.000 kroner, hvilket dog stadig er en del mere end i andre dele af landet.

Markedsindeks oktober 2016. Kort: fortjeneste i København, ejerlejligheder

Relaterede artikler

9. August 2018
Der er stor forskel på, hvor lang tid det tager at sælge en ejerlejlighed i Danmark, og...
3. August 2018
Boligsiden.dk har fundet de fem mindste lejligheder i de fire største studiebyer. Gå på...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Solskin på boligmarkedet: 10.000 sætter sommerhuset til salg
2. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646