Moderne træhus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   23. oktober 2016   ·   1 MIN

Vinkælderen er en dyr investering

Skal vinen have sit helt eget rum i kælderen, stiger udbudsprisen på huset med 81 procent i gennemsnit. For du betaler ikke bare for vinkælderen alene men typisk også for et velholdt hus med mange andre herligheder.

Drømmer man om villa med vinkælder, skal man påregne en vis udgift til at fylde kælderen op med de dyre dråber. Men boligen i sig selv bliver også en investering, hvor der skal betales en god del mere end i andre hushandler. Har villaen en vinkælder, ligger udbudsprisen i gennemsnit 81 procent højere end gennemsnittet.

Det er sjældent afgørende, at boligen har nogle ekstra kvadratmeter i kælderplan, man har valgt at bruge på vin; til gengæld afspejler prisen et økonomisk overskud, der ikke bare muliggør en dyr hobby, men som også typisk vil betyde, at der er brugt penge på resten af huset.

”Vi ser samme prismønster, når der er tale om spabade, orangerier eller højteknologiske køkkenløsninger, som man først anskaffer sig, når man har opgraderet resten af huset. Husene med disse ekstra features koster langt mere end gennemsnittet, fordi man betaler for hele pakken med et velholdt hus, der typisk også har en højere standard end gennemsnittet på andre områder”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Netop nu er der flest villaer med vinkælder til salg i Region Hovedstaden, hvor fire procent af de udbudte huse har en. Her bliver der forlangt 50 procent mere for huset med vinkælder end gennemsnittet. For en villa på 140 kvadratmeter betyder det, at der forlanges knap to millioner kroner ekstra, hvis villaen har en vinkælder.

Relaterede artikler

10. November 2016
Nogle ville kalde det et menageri. For andre er et liv med hele paletten af dyr, både...
5. November 2016
Lækker udsigt til strand og hav kan give lommesmerter. En villa med havudsigt koster...

 

Læs mere

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Bo på vandet: 5 husbåde der charmerer
31. maj 2017   ·   4 MIN

Gods og guld: Fem flotte herregårde til salg
19. maj 2017   ·   2 MIN

Kender du svaret? 8 myter om boligmarkedet
11. april 2017   ·   5 MIN

Få landlig idyl for under en million kroner
25. marts 2017   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646