By. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   18. oktober 2016   ·   2 MIN

Usikkerhed om boligskatter får boligkøbere til at tøve

Hver tredje boligkøber vil vente med at købe bolig, indtil der er kommet en afklaring om boligskatter og nye boligvurderinger, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Usikkerheden om hvor boligskatterne kommer til at lande, efter de igen har været til politisk debat, har fået mange boligkøbere til at sætte boligkøbet på hold i en periode. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 34 procent, at de vil vente med at købe bolig, indtil der er kommet en afklaring om både boligskatter og nye boligvurderinger. 52 procent svarer, at de ikke vil vente på en afklaring, før de køber bolig, og 15 procent er i tvivl.

Køber man bolig inden udgangen af 2020, vil de ændringer, der er lagt op til, dog ikke få den store betydning. Som forslagene ser ud nu, vil der blandt andet blive indført overgangsordninger, der vil tilgodese eksisterende boligejere. Det vil blandt andet bevirke, at boligejerne ikke får et skattesmæk med tilbagevirkende kraft. Venter man til gengæld med boligkøbet til 2021, kan det få betydning, især hvis man køber en ejerlejlighed, der kan blive ramt af højere skatter.

”Det er en god ide at holde øje med, hvordan debatten om skatten udvikler sig, og man kan også tage en snak med sin bank eller sit realkreditinstitut om, hvor stort et beløb, der er sikkert at låne – også selvom boligskatterne måtte udvikle sig i den ene eller anden retning. Bankerne har samme interesse som boligkøberne i at sikre et økonomisk fornuftigt boligkøb”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Køb, hvis du har behov

Trods usikkerhed om beskatning og nye boligvurderinger er rådet til boligkøberne, at de stadig skal købe, hvis behovet er der.

”Har man brug for en bolig, skal man købe, og med de nuværende forslag til ændringer i beskatningen mener jeg ikke, man som boligkøber behøver at bekymre sig, hvis man står over for et boligkøb lige nu. Som altid fraråder jeg også at købe bolig, hvis man udelukkende er ude på at score en fortjeneste på sigt. Almindelige mennesker med almindelige boligbehov bør ikke kaste sig ud i boligspekulation”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 6. – 11. oktober spørgsmålet: ”Vil du vente med at købe bolig, indtil der er kommet afklaring om de nye boligvurderinger/boligskatter?” 1.010 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Vil du vente med at købe bolig, indtil der er kommet afklaring om de nye boligvurderinger/boligskatter (Boligsiden.dk)

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

28. June 2017
En afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at der særligt er tre ting, der...
15. May 2017
Indblik er i denne uge skrevet af Mikkel Høegh, boligøkonom i BRFkredit....

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn
6. maj 2017   ·   2 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646