Villa. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   3. oktober 2016   ·   3 MIN

Kør over kommunegrænsen og spar 50 procent på husprisen

Er du fleksibel i dit boligvalg, kan du spare over 50 procent ved at købe en villa på den anden side af kommunegrænsen. Besparelsen er størst ved at købe hus uden for de store byer, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Prisen er og bliver den vigtigste faktor, når vi køber bolig. Hvis prisen ikke var en begrænsning, skulle vi nok kunne finde den perfekte bolig. Men vi må altid se langt efter de huse, der er uden for vores økonomiske rækkevidde og i stedet vælge mellem dem, vi har råd til.

Og det er nu, boligkøberen bliver sat på en alvorlig prøve, for hvor skal der spares? Skal huset ligge på den rigtige adresse men til gengæld være lille og i dårlig stand, eller vil vi have det store, velholdte lavenergihus, som så ligger langt væk fra det, der var vores ønskeplacering? De fleste lander på et kompromis midt imellem.

Er man fleksibel i forhold til beliggenheden og vægter det velholdte hus med de mange kvadratmeter højt, så er løsningen nogle gange lige for: En tur over kommunegrænsen kan nemlig i mange tilfælde sørge for, at man får meget mere hus for de samme penge. I nogle tilfælde kan der være helt op til 55 procent at spare på udbudsprisen ved bare at køre til nabokommunen.

Forlad de større byer, og spar mest

Der, hvor der for alvor er penge at hente, er, hvis du forlader nogle af de større byer og søger mod nogle mindre. En tur fra Esbjerg til Tønder kan eksempelvis give dig en besparelse på 55 procent på udbudsprisen, og kører du ud af Aalborg, Aarhus og Odense er der også mellem 46 og 53 procent af spare lige på den anden side af kommunegrænsen.

”Det er attraktivt at bo i byerne, og det er klart, at det trækker boligpriserne op. For mange er det slet ikke et alternativ at bo i nabokommunen, men hører man til dem, der ikke synes, det gør så meget, om man bor i Aarhus eller Favrskov, så har man super gode muligheder for at finde en billigere eller bedre bolig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I København kan man spare mellem 29 og 30 procent på udbudsprisen på en villa, hvis man ser på huse i nabokommunerne Herlev og Hvidovre. Til gengæld stiger priserne, hvis man vil til Frederiksberg eller Gentofte Kommuner.

Bor du i landets billigste kommuner, er der intet at spare

Måske bor du allerede i nogle af landets billigste kommuner, og så er der intet overhovedet at spare ved at se ud over kommunegrænsen. Men så kan du glæde dig over, at du allerede bor så billigt, som det er muligt i dit område.

Her kan du ikke spare ved at købe hus i nabokommunen

Brønderslev

Halsnæs

Høje Taastrup

Kalundborg

Lemvig

Lolland

Morsø

Norddjurs

Nordfyns

Odder

Ringkøbing-Skjern

Tønder

Thisted

Tårnby

Vejen

Vesthimmerland

Her er kommunerne, hvor du kan spare mest ved at købe hus i nabokommunen

  1. Esbjerg til Tønder – spar 55 %
  2. Aalborg til Vesthimmerland – spar 53 %
  3. Aarhus til Favrskov – spar 49 %
  4. Aarhus til Syddjurs – spar 47 %
  5. Odense til Nordfyns – spar 46 %

Sådan gjorde vi

Vi har set på udbudspriser på villaer, der var til salg 22. september 2016. Øerne Bornholm, Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø har ingen naboer i opgørelsen.

Relaterede artikler

15. December 2017
Prisen på ejerlejligheder i København har været støt stigende henover de seneste fem år,...
9. December 2017
I en artikelserie ser Boligsiden.dk nærmere på boligmarkedet i Danmarks 11 landsdele....

 

Læs mere

Bolighit: Her er landets mest populære villaer
11. august 2017   ·   2 MIN

Ny feature: Filtrér tvangsauktioner efter retskreds
3. april 2017   ·   1 MIN

Graferne på Boligsiden.dk bliver længere
31. marts 2017   ·   1 MIN

Boligsiden.dk har fået et ansigtsløft
21. marts 2017   ·   2 MIN

300 nye boliger sat til salg hver dag i 2016
7. februar 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646