Villa. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Markedsindeks   8. oktober 2016   ·   2 MIN

Huspriserne slog ny rekord i september

Fortsat stigende huspriser har igen skabt rekorder på boligmarkedet, hvor salgsprisen for villaer og rækkehuse i september var de højeste siden 2010. Det viser de nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Salgsprisen for villaer og rækkehuse nåede i september det højeste niveau siden 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle. På landsplan lå salgsprisen på 12.954 kroner pr. kvadratmeter, og det er en svag, men kontinuerlig stigning, der har fået prisen op på rekordniveau.

Også i Region Hovedstaden slog salgspriserne rekord med en kvadratmeterpris på 23.080 kroner, og i Region Sjælland var salgsprisen i september på det højeste niveau siden 2011.

”Der er en fortsat positiv udvikling på boligmarkedet, og tendensen ser ud til at fortsætte. Det afspejles ikke bare i de stigende priser, men også i faldende salgstider”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Laveste salgstider siden 2011

I september tog det i gennemsnit blot 174 dage at sælge en villa eller et rækkehus på landsplan, og så hurtigt er det ikke gået siden 2011. Også Region Hovedstaden og Region Sjælland slog deres egne rekorder med salgstider på henholdsvis 109 og 170 dage i gennemsnit i september.

”Lige nu er der medvind til husejerne, men nu hvor en ændring i boligskatterne svæver i luften, er det ikke til at vide, om det fortsætter. Boligmarkedet kan reagere både på stigende skatter og på en stigende rente, så der er flere faktorer, der kan få billedet til at se helt anderledes ud om et halvt år”, siger Birgit Daetz.

Er man på udkig efter nyt hus, skal man heller ikke forvente, at sælger er klar til at barbere boligprisen ned. Således faldt nedslaget i kvadratmeterprisen på landsplan med 1,6 procent i september. Faldet i de kontante rabatter, der gives ved hushandler, er med til at understrege den positive udvikling på boligmarkedet, der har været for villaer og rækkehuse.

Ønsker du at se, hvordan det er gået udviklingen for huse, ejerlejligheder og fritidshuse i dit område, så finder du statistikkerne på Boligsidens Markedsindeks.

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646