Rækkehus. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Prisudvikling   11. oktober 2016   ·   2 MIN

Husejerne har fået optimismen tilbage i købstæderne

I flere af de gamle købstæder er husejerne for alvor begyndt at sætte huse til salg, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Stigende boligpriser har pustet til optimismen.

Region Sjælland har klaret sig bemærkelsesværdigt godt på boligmarkedet i år. Det seneste år er salgsprisen for villaer og rækkehuse steget med 5,6 procent i Region Sjælland – kun overgået af Region Hovedstaden, hvor priserne er steget mere. Og de stigende priser har givet husejerne lysten tilbage til at sætte boligen til salg.

I årets første ni måneder har der været markant flere, der har kontaktet en ejendomsmægler og sat huset til salg i byer som Kalundborg, Køge og Horsens. I Kalundborg er antallet af villaer og rækkehuse, der er sat til salg i årets første ni måneder, steget med 36 procent fra 2015 til 2016. I samme periode har 23 procent flere sat huset til salg i Køge, og i Horsens er antallet af nye huse på markedet steget med 12 procent.

”Når et stigende antal boligejere vælger at sætte boligen til salg, hænger det typisk sammen med stigende priser. Udsigten til at kunne få mere for boligen giver som regel flere boligejere blod på tanden i forhold til selv at sætte boligen til salg. Der har vi især set i København, hvor det samlede udbud af ejerlejligheder bare er steget og steget, selvom der bliver solgt stadigt flere lejligheder, og salgstiden er presset i bund”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Flot prisudvikling i købstænderne

Boligejerne i både Kalundborg, Køge og Horsens har haft god grund til at prøve lykken på boligmarkedet. I Køge er salgsprisen for villaer og rækkehuset steget med 5,2 procent det seneste år – en anelse mere end landsgennemsnittet. I Horsens og Kalundborg er salgspriserne steget med imponerende 10,1 og 12,4 procent det seneste år.

”De helt store byer har haft deres storhedstid på boligmarkedet, og nu er turen nået til byerne, der ligger lidt længere ude. En by som Kalundborg har stadig et vist efterslæb, der skal indhentes efter finanskrisen, hvilket også er en medvirkende årsag til, at priserne kan stige så meget”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Prisudvikling
Udbud

Relaterede artikler

2. March 2018
Det samlede antal af sommerhuse til salg i Danmark ligger otte procent under niveauet på...
1. March 2018
I januar blev der solgt 1.719 huse i de danske landkommuner. Det er en stigning på 86...

 

Læs mere

Markant dyk: Laveste udbud af sommerhuse i seks år
2. marts 2018   ·   3 MIN

Her får du havudsigt for under en million kroner
12. januar 2018   ·   2 MIN

Kæmpe herskabslejlighed er nu Danmarks dyreste
9. januar 2018   ·   2 MIN

Mange flere nye huse til salg i 2017
7. januar 2018   ·   1 MIN

Udbuddet af huse i markant fald i 2017
5. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646