Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   9. oktober 2016   ·   1 MIN

Færre sætter huset til salg

Det blev ikke nemmere at være på boligjagt i september. Udbuddet af boliger faldt nemlig, især i Region Hovedstaden, viser tal fra Boligsiden.dk.

Der kom længere mellem til salg-skiltene i september, hvor udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 0,8 procent fra måneden før på landsplan. Region Hovedstaden blev hårdest ramt med et fald i udbuddet på 1,8 procent, men der er alligevel stadig flere huse til salg end i september sidste år.

Det faldende udbud af huse skyldes ikke kun, at der stadig er høj aktivitet på boligmarkedet, og at husene bliver solgt hurtigt. Færre vælger simpelthen at sætte huset til salg. Sidste år ramte 970 villaer boligmarkedet i Region Hovedstaden i september, men i år kom der lidt færre, nemlig 780, villaer til salg i samme måned.

”Det er en generel tendens i år, at færre har valgt at sætte boligen til salg i september end i samme måned sidste år. Der er ikke bare kommet færre villaer på markedet, boligejerne har heller ikke været så ivrige for at sætte lejligheder og sommerhuse til salg”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz, og fortsætter:

”Region Hovedstaden har ellers været hjulpet godt på vej af stigende boligpriser, der har fået mange boligejere til at gribe chancen og sælge deres hjem til en bedre pris, end de har kunnet få i årevis. Men dem der har villet udnytte muligheden, har nok allerede gjort det, og antallet af nye boliger på markedet vil finde et mere naturligt leje”.

Relaterede artikler

2. March 2018
Det samlede antal af sommerhuse til salg i Danmark ligger otte procent under niveauet på...
1. March 2018
I januar blev der solgt 1.719 huse i de danske landkommuner. Det er en stigning på 86...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646