Huse og lejligheder. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   16. oktober 2016   ·   1 MIN

Boligpriserne stiger fortsat, men usikkerheden lurer

Prisfesten fortsætter på boligmarkedet i Region Hovedstaden, men usikkerheden om fremtidige boligvurdering og boligbeskatning kan lægge en dæmper på markedet.

Både huse og lejligheder blev mere værd i september, hvor boligpriserne især tog en tak opad i Region Hovedstaden. Salgsprisen for villaer og rækkehuse steg med 1,1 procent i Region Hovedstanden fra august til september, mens salgsprisen for ejerlejligheder steg med 0,5 procent i samme periode. Dermed er priserne for både villaer og ejerlejligheder på det højeste niveau siden 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måde.

Det er både prisniveauet på landsplan og i Region Hovedstaden, der slår rekord i de seneste seks år. Alligevel er der ingen grund til at frygte en boble.

”Det er kun få stedet i landet, at prisniveauet er højere nu, end det var i bobleårene. Samtidig bliver boligmarkedet netop nu ramt af usikkerhed om både nye boligvurderinger og boligskatter, og det kan få nogle til at tøve med at købe bolig, og usikkerheden vil alt andet lige påvirke hele markedet ”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Både priser, salgstid og antal handler kan tage lidt af de næste måneder, hvor sæsonen historisk set får boligmarkedet lidt ned i gear, og mange boligkøbere derudover også vil afvente, hvilken vej de politiske vinde blæser.

Prisudvikling villa/rækkehuse (august – september)

Hele landet +0,4 %

Region Hovedstaden: +1,1 %

Region Midtjylland: +0,2 %

Region Nordjylland: -1,0 %

Region Sjælland: +0,8 %

Region Syddanmark: 0,0 %

Relaterede artikler

8. August 2018
Priserne på huse er det seneste år steget i to ud af tre af landets kommuner. Det viser...
10. July 2018
Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at salgsprisen på et hus i juni måned ikke kun er steget...

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646