Lejlighed, København, Køb, Salg, Overdragelse, Salgsopstilling, Par, Førstegangskøbere (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   6. oktober 2016   ·   1 MIN

Aarhus har de billigste studielejligheder

Efter en årrække hvor en lille lejlighed har kostet mere i Aarhus end i København, har hovedstaden nu taget teten på boligpriserne, og forskellen ser ud til at øges, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Selvom det aldrig har været billigt at købe lejlighed i hovedstaden, har det dog i en årrække været billigere at købe en lille ejerlejlighed i København end i Aarhus. Fra omkring 2007 og frem til foråret 2015 har mindre ejerlejligheder på maksimalt 75 kvadratmeter været dyrere i Aarhus Kommune end i København Kommune. Men efter de store prisstigninger i hovedstaden er Aarhus nu blevet det billigste alternativ, hvis valget står mellem en lille lejlighed i en af de to største studiebyer.

”Priserne for de små ejerlejligheder i Aarhus har ligget på næsten samme niveau siden december 2015. I samme periode er priserne fortsat med at stige i København”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Selv gamle københavnerlejligheder er blevet dyre

Det, der tidligere har været årsagen til, at København har holdt et lavere prisniveau for de små lejligheder end Aarhus, har været mængden af gamle, billige lejligheder. Men efter en periode med byfornyelse, sammenlægning af lejligheder og generelle prisstigninger, er de billige lejligheder en saga blot.

”Vi skal ikke ret mange år tilbage, før det ikke var et særsyn at finde lejligheder i København uden bad. Disse små lejligheder kun med toilet levede i en tidslomme, der nu er blevet punkteret. Boligmassen er blevet fornyet, og det har fået priserne til at stige. Nu matcher de ikke bare priserne i Aarhus, de har ligefrem overhalet dem”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

15. November 2017
Aarhus og Aalborg topper listen over kommuner med størst nettotilflytning i perioden 2014...
9. November 2017
Der er markant færre til salg-skilte i ruderne i ejerlejlighederne i Region Hovedstaden og...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646