Liebhaveri (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   30. september 2016   ·   1 MIN

Hovedstaden har de største og mindste kasser

Er det størrelsen, det kommer an på, skal du vælge kommune med omhu, når du køber hus, viser tal fra Boligsiden.dk. Du får nemlig langt flere kvadratmeter på Frederiksberg end i Rødovre.

Nye husejere har det seneste år kunnet glæde sig over at have fået 146 boligkvadratmeter i gennemsnit. Men inden for selv så lille et geografisk område som Region Hovedstaden, er der stor forskel på, om man har fået, hvad der svarer til gammelt parcelhus eller en patriciervilla.

Den ukronede dronning over kommuner med de absolut største kasser er naturligvis Frederiksberg. Husene der er solgt det seneste år, har i gennemsnit været på hele 192 kvadratmeter. Måske kommer det heller ikke som en overraskelse, at Gentofte Kommune lægger sig i slipstrømmen med et gennemsnitligt boligareal på 175 kvadratmeter.

Men hovedstadsområdet er andet end store patriciervillaer. Region Hovedstaden er også vært for landets mindste villaer. Rødovre har det seneste år solgt landets mindste huse på bare 121 kvadratmeter i gennemsnit, og flere vestegnskommuner deler Rødovres position som kommunerne med landets mindste villaer. Og de små huse giver en klar fordel i det brandvarme boligmarked nær København.

”Vestegnens succes på boligmarkedet bunder i pris og størrelse. Husene her har nemlig ikke bare lavere kvadratmeterpriser end andre kommuner i Region Hovedstaden, der er også færre kvadratmeter at betale for; Det gør husene overkommelige i pris og derfor eftertragtede”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kategorier

Bolighandel

Relaterede artikler

16. May 2016
I 2015 blev der i Aarhus Kommune handlet villaer og rækkehuse svarende til et areal på...
12. November 2014
Ved sekretariatschef, cand. Polit. Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videncenter i Realdania...

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Her er Københavns bedst sælgende bydel
29. juli 2018   ·   2 MIN

Antallet af forældrekøb trodser forventning om fald
26. juli 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646