Villa. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   21. august 2016   ·   1 MIN

Stor tillid til stigende huspriser

Når det går godt på boligmarkedet, forventer vi også, at det går godt i den periode, der kommer. En ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser stor tiltro til prisudviklingen på boligmarkedet resten af året.

De støt stigende huspriser har givet boligejerne tro på, at festen fortsætter året ud. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer knap halvdelen, at de forventer, at prisen på et almindeligt parcelhus vil være 1-4 procent højere om et halvt år, mens hele 16 procent tror, at prisen vil være mere end 4 procent højere. Hver fjerde tror på uændrede priser, og kun 11 procent forventer, at priserne vil falde.

Prognosen er ikke urealistisk, men det kan spille en rolle, hvor i landet man befinder sig. Der vil være mange områder, hvor priserne stiger, men de 11 procent, der spår prisfald, kan få ret, hvis de bor i områder, hvor prisudviklingen stadig halter, eller i områder hvor priserne allerede er steget så meget, at de stabiliserer sig eller endda falder en smule.

Tidligere undersøgelser viser dog, at brugerne sjældent forudsiger fremtiden, men i højere grad giver et billede af, hvordan prisudviklingen er netop nu.

”Generelt er det svært at spå om fremtiden, så typisk fremskriver boligejerne den udvikling, der er netop nu, og dermed får man ikke forudset ændringer i markedet. Undersøgelsen siger derfor ikke meget noget om, hvad der reelt venter os, men om hvor stor tilliden er til boligmarkedet netop nu”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden  26. juli – 1. august spørgsmålet: ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være…” 1.428 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være (Boligsiden.dk)

Kategorier

Brugerundersøgelse

Relaterede artikler

29. June 2018
Omkring 3.200 af de danske sommerhuse er ejet af personer med bopæl i udlandet. Størst er...
7. May 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Peter Jayaswal, der er direktør for Ejendomsfinansiering...

 

Læs mere

Vi er blevet bedre venner med naboen
18. juli 2018   ·   2 MIN

Boligkøbere siger ja tak til håndværkertilbud
28. juni 2018   ·   2 MIN

Trods tørken: To ud af tre frygter oversvømmede kældre
15. juni 2018   ·   3 MIN

Flertal af sommerhusejere gider ikke leje ud
5. juni 2018   ·   3 MIN

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646