Amager, Kanal, København, Udsigt, Panorama, Lejligheder, Byen (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   8. august 2016   ·   2 MIN

Rekordlav salgstid for lejligheder i Region Hovedstaden

61 dage. Så kort tid tog det i gennemsnit at sælge en ejerlejlighed i Region Hovedstaden i juli, viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks. Det er den korteste salgstid, der er målt i Regionen.

Der skal ikke mere end to måneder til at sælge en ejerlejlighed i Region Hovedstaden. Bare 61 dage tog det i juli måned i gennemsnit at sælge en ejerlejlighed i regionen, der dermed har slået sin egen rekord i hurtige salgstider. Siden 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle, har salgstiden for ejerlejligheder ikke været lavere i Region Hovedstaden.

”Der bliver ved med at være et massivt pres på boligmarkedet i hovedstaden, og det har trykket salgstiden helt i bund. Og det gælder ikke bare for ejerlejligheder. Ser vi på andelslejligheder solgt gennem en ejendomsmægler, var salgstiden helt nede på 47 dage i gennemsnit i juli i København by”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Se Boligsidens Markedsindeks for lejligheder som video

Ingen prisstigninger i juli

Mens salgstiden drønede nedad i juli, var der imidlertid en helt anden ro over priserne. På landsplan var der ingen udvikling i priserne, mens der regionalt var stigninger i Region Hovedstaden og Sjælland, og prisfald i Region Midtjylland, Nordjylland og Syddanmark.

”Mange holdt vejret i juli mens de ventede på, hvilket studie og hvilken studieby valget ville falde på, og det kan have lagt en dæmper på prisudviklingen”, siger Birgit Daetz.

Rabatten blev mindre

Der blevet givet mindre i nedslag i juli måned end i juni. Køberne måtte altså nøjes med en mindre rabat, når handlen skulle falde på plads, og nedslaget faldt med 4,3 procent på landsplan og endte på 489 kroner pr. kvadratmeter.

I Region Hovedstaden faldt nedslaget med 2,7 procent fra juni til juli, men nedslaget har i hovedstadsområdet haft en udsædvanlig udvikling. Sammenlignet med juli 2015 lå nedslaget nemlig 41,6 procent højere i juli i år.

”Sidste år, hvor den styrtdykkende rente fik boligmarkedet til at gasse op, blev der praktisk talt ikke givet nedslag overhovedet på ejerlejligheder i hovedstadsområdet. Det gør, at nedslaget nu har en procentvis markant stigning, selvom nedslaget stadig ligger på et rigtig lavt niveau”, siger Birgit Daetz.

Relaterede artikler

8. August 2018
Priserne på huse er det seneste år steget i to ud af tre af landets kommuner. Det viser...
10. July 2018
Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at salgsprisen på et hus i juni måned ikke kun er steget...

 

Læs mere

Det går stærkt på sommerhusmarkedet
19. august 2018   ·   1 MIN

Hvert fjerde hus bliver nu solgt på under en måned
15. august 2018   ·   2 MIN

Her bliver ejerlejlighederne solgt hurtigst i Danmark
9. august 2018   ·   2 MIN

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN

Solskin på boligmarkedet: 10.000 sætter sommerhuset til salg
2. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646