Liebhaveri (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   14. august 2016   ·   1 MIN

Huspriserne steg igen i juli

Mens du holdt sommerferie, var der fuld gang i boligmarkedet, hvor salgspriserne for villaer og rækkehuse steg, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Medvinden har ramt hele 72 kommuner, der alle havde højere huspriser i juli i år end i juli 2015.

Trods sommerferie og rejser til sydens sol holdt boligmarkedet dampen oppe i juli, hvor salgsprisen for en villa eller et rækkehus steg med 0,4 procent fra måneden før. Sammenlignet med juli 2015 lå salgsprisen i juli i år 4,5 procent højere.

Samtlige regioner har haft sigende salgspriser for villaer og rækkehuse det seneste år. Huspriserne er steget mest i Region Nordjylland i perioden, hvor salgspriserne i juli lå 7,7 procent højere end sidste år, mens Region Midtjylland har haft den mindste stigning med 2,4 procent. Det er værd at bide mærke i Region Sjælland, hvor huspriserne er steget med 6,3 procent det seneste år og i juli nåede op på 11.047 kroner pr. kvadratmeter – et prisniveau, der ikke har været set siden 2010 i regionen.

Dykker man ned i kommunerne havde hele 72 ud af landets 98 kommuner højere salgspriser for villaer og rækkehuse i juli i år end i juli 2015. Prisstigningerne har bredt sig fra de store byer, og har nu bidt sig fast over det meste af landet.

”Det er bemærkelsesværdigt, at så mange kommuner har oplevet et løft i priserne det seneste år, set i lyset af at priserne også steg så eksplosivt sidste år på grund af den lave rente. Der er ingen tvivl om, at de stigende huspriser i øjeblikket er den stærkeste landsdækkende tendens på boligmarkedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Relaterede artikler

9. December 2017
I en artikelserie ser Boligsiden.dk nærmere på boligmarkedet i Danmarks 11 landsdele....
8. December 2017
Er du på det helt stramme boligbudget uden de store forventninger til luksuriøse rammer,...

 

Læs mere

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Bolighit: Her er landets mest populære villaer
11. august 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646