Vestjyske fritidshuse er dyrere end østjyske (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   21. juli 2016   ·   2 MIN

Sommerhussalget slog rekord i juni

Over 800 sommerhuse skiftede hænder i juni, der dermed blev den måned, hvor flest sommerhuse blev solgt, siden Boligsiden.dk begyndte at måle. Sommerhussalget i 2016 overhaler snart sidste år, viser ny opgørelse.

 

Der er er fyret godt op under sommerhusmarkedet i år. I fem ud af seks måneder er der blevet solgt flere sommerhuse i år end sidste år, og salget kulminerede i juni, hvor der blev solgt flere sommerhuse end i nogen anden måned, siden Boligsiden.dk begyndte at måle. De mange handler er et resultat af lave sommerhuspriser og en næsten negativ rente.

”Sommerhuspriserne er stadig i den lave ende, og samtidig er renten faldet drastisk, så langt flere kan i dag få regnestykket til at gå op, når de skal i banken for at låne penge til et sommerhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk som forklaring på de mange salg.

Kun marts var bagud på salg

Marts er indtil videre den eneste måned, hvor der sidste år var flere sommerhussalg end i år. Det skyldes ikke, at der blev solgt få sommerhuse i år, men at der sidste år blev solgt ekstraordinært mange.

”I marts sidste år dykkede renten første gang til det historisk lave niveau. Det satte ild under køberne, der øjnede muligheden for at slå til, mens vinduet med de rekordlave renter stadig var åbent. Dengang vidste ingen, at renten ville forblive lav og endda dykke lige så langt ned i år”, siger Birgit Daetz.

Ny rekord inden for rækkevidde

Mens der var ild under boligmarkedet i marts sidste år, løjede aktiviteten lidt af efter sommerferien. Dermed er der også god grund til at tro, at antallet af bolighandler i andet halvår af 2016 kan overhale sidste års niveau.

”Så længe renten er så lav, vil rigtig mange benytte lejligheden til at købe. Når forholdene er så gunstige som nu, puster det helt klart til dem, der overvejer at købe eller sælge, men som ikke er tvunget ud i et boligkøb, og som kun slår til, hvis de kan gøre en god handel”, siger Birgit Daetz.

Kategorier

Bolighandel

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646