Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   21. juli 2016   ·   2 MIN

Halvårsstatus: Boligsalget nærmer sig sidste års rekordniveau

Hussalget haler med fuld fart ind på rekordåret 2015. Antallet af solgte villaer og rækkehuse ligger nu kun 4,4 procent lavere i årets første seks måneder end i samme periode sidste år, viser den nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk.

I juni måned blev afstanden til sidste års rekordsalg på boligmarkedet endnu mindre, og en opgørelse over første halvår af 2016 viser, at antallet af solgte villaer og rækkehuse nu kun ligger 4,4 procent lavere end i samme periode sidste år. Dermed har de mange hussalg i juni måned medvirket til, at sidste års rekord nu er inden for rækkevidde.

”Selvom antallet af hushandler i første halvår af 2016 stadig ligger lavere end i samme periode sidste år, er der så meget fart på markedet i øjeblikket, at der måske allerede i næste måned er solgt flere villaer og rækkehuse end i samme periode sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Nordjylland haler ind

I Region Nordjylland er antallet af hushandler samlet set faldet med 1,5 procent i første halvår, men det til trods har flere af de nordjyske kommuner klaret sig endog rigtig godt i årets første seks måneder. Det er kommunerne Brønderslev, Læsø, Mariagerfjord og Thisted, der især har haft fremgang i salget og har oplevet en stigning på mellem 20 og 28 procent i forhold til første halvår af 2015.

”Vi ser stadig faldende aktivitet på boligmarkedet i storbyerne, mens de mindre byer og kommuner klarer sig rigtig godt. Antallet af hushandler i Aalborg kommune er faldet med 18 procent, mens salget i flere af de tilstødende kommuner er steget markant. Prisniveauet har helt sikkert en betydning, idet en villa i Brønderslev kommune kan købes for næsten det halve af en villa i Aalborg, og mange er villige til at bo de ca. 30 kilometer fra Aalborg, hvis de kan få en billigere bolig”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Læsøs fremgang skyldes i høj grad flexboligordningen, der for alvor har sat gang i hussalget på den populære ferieø”.

Vest- og Sydsjælland lægger fortsat afstand

Årets højdespringer er uden tvivl Vest- og Sydsjælland, der fortsat øger forspringet i forhold til sidste år. Efter første halvår er der blevet handlet 8,4 procent flere villaer og rækkehuse i landsdelen end i samme periode sidste år. Her er det kommunerne Holbæk og Kalundborg, der er de helt store vindere med øget salg på henholdsvis 21 og 63 procent i forhold til samme periode sidste år. Men også hussalget på Lolland ligger 13 procent højere i år, og Guldborgsund har øget antallet af hushandler med 11 procent.

”Aktiviteten spreder sig som ringe i vandet fra storbyerne, gennem forstæderne og har nu ramt resten af landet”, siger Birgit Daetz.

Udvikling i kommunerne fra første halvår 2015 – 2016

Kort - Salg Ændring 2015-2016 (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Læs mere

10 huse der er værd at køre en time for
14. august 2018   ·   2 MIN

Størst og mindst: Se rekorderne på boligmarkedet
10. august 2018   ·   2 MIN

Huspriserne stiger i 65 kommuner
8. august 2018   ·   3 MIN

Supersalg: Her bliver der handlet flest sommerhuse
4. august 2018   ·   2 MIN

Solskin på boligmarkedet: 10.000 sætter sommerhuset til salg
2. august 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646