Hus, villa, parcelhus, villavej, hæk, tag. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   12. juli 2016   ·   2 MIN

Boligkøbere har urealistiske forventninger til prisnedslag

Vi tror, vi kan score store rabatter, når vi køber hus, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Virkeligheden er en anden.

 

Mange huskøbere har lidt for store forventninger til deres egne forhandlingsevner, viser en ny undersøgelse blandt brugerne på Danmarks mest besøgte boligportal, Boligsiden.dk. I næsten samtlige landsdele skyder køberne langt over målet, når de komme med deres bud på, hvor meget de kan få i nedslag i pris, hvis de skulle købe hus.

Især københavnere, nordjyder og fynboer skyder langt forbi og skal derfor finde de bedste købmandsevner frem, hvis deres forventninger skal stå mål med de faktiske nedslag.

For i København regner 40 procent af huskøberne med, at de kan få et nedslag på mellem 4 og 6 procent, men i realiteten er nedslagene for villaer i København by blot på 2,5 procent. I Nordjylland og på Fyn regner hver tredje med et nedslag i størrelsesordenen 7-10 procent, og her ligger de endelige nedslag på 4,5 procent i Nordjylland og 5,3 procent på Fyn.

”Der er en generel tendens til, at der bliver skudt flere procent over målet, når køberne skal komme med deres bud på størrelsen af nedslaget. Men nedslaget har været kraftigt faldende de seneste år, og der bliver ikke længere givet de rabatter, der gjorde engang”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Mange sjusser sig nok frem og kender måske en, der har fået et stort nedslag for nylig, og så tror de, det er en tendens. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden, , når vi sammenligner med statistikken over, hvad der rent faktisk bliver givet i nedslag”,.

Vest- og sydsjællændere rammer plet

I Vest- og Sydsjælland tror hver tredje på et nedslag på mellem 4 og 6 procent, og det er præcis det, der bliver givet. Gennemsnittet i landsdelen ligger på 4,9 procent.

Også østjyderne har en rimelig god fornemmelse af størrelsen på den rabat, de kan få, når de køber hus. Også her satser hver tredje på at få et nedslag på 4-6 procent, mens de reelle nedslag dog ligger en anelse under, nemlig på 3,8 procent.

Mænd forventer størst nedslag

Det er ikke helt uden betydning, hvem man som sælger forhandler med. Der er nemlig en klar tendens til, at mænd vil have de største nedslag, mens der er en overvægt af kvinder, der kun forventer et meget lille nedslag. 20 procent af mændene på landsplan svarede, at de ville have et nedslag på mere end 10 procent, mens det kun gjaldt 10 procent af kvinderne. Omvendt regnede kun fem procent af mændene med et beskedent nedslag på 1-3 procent, mens det gjaldt for 10 procent af kvinderne.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk gennemførte vi fra maj til juni en survey, hvor vi undersøgte brugernes forventninger til nedslaget fordelt på boligtype, landsdel og køn. Der har været for få besvarelser på Østsjælland og Bornholm til, at resultatet er taget med i oversigten. Svarene fordelte sig sådan her:

Forventninger til prisnedslag på villa (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

10. June 2017
Kort afstand til grønne områder og arbejdspladsen er to faktorer, der vejer tungt, når der...
25. May 2017
Efter Folketingets partier vedtog en ny boligskatteaftale i starten af maj, spurgte vi...

 

Læs mere

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige
7. december 2017   ·   2 MIN

Nye tal: Sommerhusudbud i overraskende fald
4. december 2017   ·   2 MIN

Kvinderne er de store tabere på boligmarkedet
29. november 2017   ·   3 MIN

Andelen af boliger solgt på overbud er fordoblet
28. november 2017   ·   2 MIN

Salget af ejerlejligheder er steget 80 procent på fem år
22. november 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Her er Danmarks hurtigst sælgende villavej
18. november 2017   ·   2 MIN
Så kom sommerhusene også med på bølgen
20. november 2017   ·   3 MIN
Hver femte kan maksimalt købe bolig for en million
23. november 2017   ·   2 MIN
Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646