Lejligheder, etagebyggeri, altan - Foto- David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   22. juni 2016   ·   2 MIN

Lejlighedssalget sætter overraskende rekord i maj

Salget af ejerlejligheder boomede i maj, hvor der blev solgt mere end 1.700 lejligheder i hele landet, viser nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk. Det er en stigning på 2,3 procent sammenlignet med maj 2015.

I årets første fem måneder blev der samlet set solgt lidt færre boliger sammenlignet med sidste år, hvor der var imponerende fart på boligmarkedet. Alligevel bød maj på lidt af en overraskelse. Den nyeste opgørelse over handelstallene fra Boligsiden.dk viser nemlig, at antallet af solgte ejerlejligheder i maj klart oversteg antallet fra maj 2015.

”Der er blevet handlet imponerende mange ejerlejligheder i maj, og salget lå 2,3 procent højere end i maj 2015, men interessant nok er det ikke storbyerne, der trækker tallene op. Endnu engang bliver vi bekræftet i, at der er fuld gang i boligmarkedet også uden for de største byer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig finder årsagen til de mange handler i det seneste rentefald og en fremgang i danskernes økonomi.

”Der er kommet lidt mere fart på boligmarkedet gennem april og maj. Det afspejler sig både i stigende boligpriser og et relativt højt antal bolighandler sammenlignet med perioden fra 2008-2014. De seneste måneders rentefald kan have givet lidt ekstra vitaminer til boligmarkedet, som i forvejen understøttes af fremgang i danskernes disponible indkomster og fremgang på arbejdsmarkedet”, siger Christian Hilligsøe Heinig.

 

Nord-, Vest- og Sydsjælland har førertrøjen på

Mens København by har haft et fald i antallet af solgte ejerlejligheder på en enkelt procent i maj sammenlignet med samme måned sidste år, er antallet af handler faldet med 15 procent i Østjylland. Nordsjælland har til gengæld øget salget med hele 35 procent i samme periode, og Vest- og Sydsjælland har øget salget med 26 procent. Også Nordjylland, Fyn og Østsjælland har haft anseelig fremgang i antallet af lejlighedshandler i maj måned sammenlignet med maj 2015.

”Der bliver stadig solgt mange lejligheder i storbyerne, men man kan overveje, om prisniveauet er blevet så højt i København og Aarhus, at en stigende andel af dem, der overvejede at købe lejlighed i byen, har kapituleret og købt lejlighed i en tilstødende landsdel”, siger Birgit Daetz.

Solgte lejligheder i maj fordelt på landsdele

Ejerlejligheder Antal maj 2016 Ændring i forhold til maj 2015
Bornholm 30
Fyn 50 17%
København by 780 -1%
Københavns omegn 250 2%
Nordjylland 110 20%
Nordsjælland 140 35%
Sydjylland 60 -25%
Vest- og Sydsjælland 50 26%
Vestjylland 30 -7%
Østjylland 210 -15%
Østsjælland 60 13%

Relaterede artikler

19. January 2018
I 14 af landets 98 kommuner blev mere end fem procent af alle kommunens huse solgt i 2017....
3. January 2018
Boligsalget nåede nye højder i det forgangne år, hvor der blev handlet bolig for 173...

 

Læs mere

Mest gang i de store sommerhusområder i 2017
21. januar 2018   ·   1 MIN

Hele Danmarks boligmarked: Det lysner over Fyn
20. januar 2018   ·   3 MIN

Her blev mere end fem procent af alle huse solgt
19. januar 2018   ·   2 MIN

Top 10: Her er størst ulighed på boligmarkedet
18. januar 2018   ·   3 MIN

Nedslag på villaer er det laveste i fem år
16. januar 2018   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646