Villa. Foto: David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Pressemeddelelser   1. juni 2016   ·   2 MIN

Boligudbuddet steg over hele landet i maj

Boligkøberne har meget at vælge mellem i øjeblikket. I maj steg boligudbuddet i alle regioner, hvor der både kom flere villaer, ejerlejligheder og sommerhuse til salg. Det viser den nyeste opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det danske sommervejr har nu for alvor fået boligsælgerne op af stolene, og mange var forbi en ejendomsmægler i maj måned. Udbuddet af villaer og rækkehuse steg med 2,4 procent fra april til maj. Udbuddet af ejerlejligheder steg i samme periode ligeledes med 2,4 procent, mens der kom 5,1 procent flere sommerhuse til salg.

”Foråret og sommeren er højsæson for at sætte sin bolig til salg. Her tager boligerne sig ud fra deres bedste side, og historisk set stiger priserne i takt med temperaturen udenfor, så mange vælger nok også at sælge i sommerperioden, fordi de forventer en højere pris”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udbuddet af villaer ujævnt fordelt

Trods stigningen i udbuddet på landsplan den seneste måned var der stadig færre villaer og rækkehuse til salg i maj i år sammenlignet med maj sidste år. Region Nordjylland lå 4,4 procent under sidste års niveau, mens der også er færre huse på markedet i Region Midtjylland og Syddanmark. I Region Hovedstaden og Region Sjælland lå udbuddet af huse højere i år end sidste år, i Hovedstaden hele 7 procent højere end sidste år.

Sommerhussælgere i Region Hovedstaden er kommet op i gear

Udbuddet af sommerhuse er steget i alle regioner fra april til maj, men udbuddet ligger også højere end i maj 2015 i samtlige regioner.

”Region Hovedstaden var bagud på point i sidste måned, hvor udbuddet stadig lå lavere end året før. Men mange valgte at sætte sommerhuset til salg i maj, og det har gjort, at der nu er flere sommerhuse til salg end på samme tid sidste år. Det er godt nyt i den region, hvor der uden sammenligning er færrest sommerhuse at vælge imellem”, siger Birgit Daetz.

Udbud maj 2015 (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

20. April 2018
Det samlede boligsalg er faldet 10 procent henover det seneste år, viser nye handelstal...
10. April 2018
Priserne på ejerlejligheder fortsætter med at stige og er i indeværende årti steget mere...

 

Læs mere

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN

Prisniveauet på ejerlejligheder er historisk højt
10. april 2018   ·   2 MIN

Nu stiger udbuddet af sommerhuse
8. april 2018   ·   2 MIN

Markant flere sætter boligen til salg
4. april 2018   ·   3 MIN

Boligsalg: Købesummen falder i store dele af landet
21. marts 2018   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Nye tal: Boligsalget i markant opbremsning
20. april 2018   ·   3 MIN
Her bor de danske singler
18. april 2018   ·   3 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646