Lejligheder, etagebyggeri, altan - Foto- David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   21. maj 2016   ·   2 MIN

Store regionale forskelle i antal handlede lejligheder

Der er ikke solgt lige så mange ejerlejligheder i årets fire første måneder som i samme periode sidste år. Men der er store regionale forskelle. I nogle landsdele er der blevet mere rift om lejlighederne end sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Temperaturen er skruet nogle grader ned på lejlighedsmarkedet, hvor der ikke bliver købt og solgt helt i samme tempo som sidste år. På landsplan er antallet af solgte ejerlejligheder faldet med 8,5 procent, hvis man sammenligner årets første fire måneder med samme tidspunkt sidste år.

Der er dog forskel på, om lejlighederne ligger i København eller i Næstved. I København by er der i år solgt 16 procent færre lejligheder end på samme tid sidste år, mens der i Vest- og Sydsjælland er solgt 13 procent flere.

”Vest- og Sydsjælland er kommet rigtig godt fra start i år, og har som den eneste landsdel også overhalet sin egen rekord i solgte villaer og rækkehuse fra sidste år. Salgspriserne er lave og tiltrækker dem, der ikke længere kan være med på prisniveauet i København og omegn”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udover Vest- og Sydsjælland har også Fyn, København omegn, Nordjylland og Østsjælland formået at hæve antallet af solgte ejerlejligheder fra sidste år til i år. Nordsjælland er på niveau med sidste år.

 

Her er der kommet færre købere

Uanset hvor man befinder sig geografisk, er der solgt flere ejerlejligheder i årets første fire måneder end samme periode i årene 2010-2014. Men ikke alle landsdele har kunnet matche de høje salgstal fra sidste år. Det gælder København by, Sydjylland, Vest- og Østjylland.

”I København by og Østjylland kan de høje priser have fået køberne til at se mod billigere områder. Men i og med at der blev solgt usædvanligt mange lejligheder netop her sidste år, er en del af markedet også mættet. Mange af dem, der gerne ville have en lejlighed, slog til sidste år, da renten var lav”, siger Birgit Daetz, der ikke mener, der er tale om en afmatning af markedet i de store byer.

”Salgsprisen på ejerlejlighederne stiger fortsat i de store byer, og efterspørgslen er til stede. Priserne holdes oppe, så længe renten er så lav som nu. Der er intet, der tyder på, at folk skulle være begyndt at vende København eller Aarhus ryggen”, siger Birgit Daetz.

Udvikling i antal solgte ejerlejligheder

Antallet af solgte ejerlejligheder januar-april 2016 og udvikling i forhold til samme periode i 2015.

Antal 2016 Ændring i forhold til 2015
Hele landet 6180 -9%
Bornholm 10 -50%
Fyn 270 11%
København by 2690 -16%
Københavns omegn 880 1%
Nordjylland 410 1%
Nordsjælland 460 0%
Sydjylland 200 -12%
Vest- og Sydsjælland 180 13%
Vestjylland 110 -11%
Østjylland 800 -13%
Østsjælland 230 13%

Relaterede artikler

13. August 2018
Indblik er i denne uge skrevet af Uffe Drejer, der er adm. direktør i home....
14. June 2018
I dag starter VM i fodbold med Brasilien, Tyskland og Spanien som de største favoritter....

 

Læs mere

Danskerne har købt huse for 300 millioner kroner om dagen i 2018
20. september 2018   ·   3 MIN

Hussalget blomstrer på de danske småøer
19. september 2018   ·   3 MIN

Energimærket har fået større betydning for dit boligsalg
18. september 2018   ·   3 MIN

Her har køberne sværest ved at finde nyt hus
11. september 2018   ·   2 MIN

Husene forsvinder hurtigt fra mæglernes vinduer
9. september 2018   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646