Lejlighed, København, Køb, Salg, Overdragelse, Salgsopstilling, Par, Førstegangskøbere (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Brugerundersøgelse   9. april 2016   ·   2 MIN

Budgettet er ikke gået af mode

Boligejere lægger gerne budget. Hver anden har et detaljeret budget over alle udgifter, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

 Enhver der har skullet låne penge i banken til en bolig, kender møllen. Det er ikke nok at finde lønsedler, skatteopgørelser og andre papirer frem. Der skal også lægges et detaljeret budget, før pengene kan skifte hænder. For nogle ligger budgettet allerede klar, inden møderne med banken. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 50 procent, at de har et detaljeret budget, og 22 procent har et budget for de store udgifter som eksempelvis skatter, forsikring og varme.

For andre er det en helt ny øvelse at få lagt indtægter og især udgifter ind i et retvisende budget. 20 procent svarer i undersøgelsen, at de ikke har noget budget, og at det går fint uden, mens knap 3 procent svarer, at de ikke har noget budget, men at de nok burde lægge et for at få bedre styr på økonomien. Knap 5 procent lagde budget, da de optog lån i banken, men har ikke brugt budgettet siden.

”Det er imponerende, at så mange lægger detaljerede budgetter. Men mange har måske lært noget af finanskrisen. I bobleårene købte nogle bolig og satte sig lige til grænsen af, hvad de kunne klare, og det kan have resulteret i en mavepuster, da finanskrisen ramte. Har man først prøvet ikke at kunne få pengene til at række, er man nok mere opmærksom på budgettet efterfølgende”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hjælp til budgettet

Er du på boligjagt, er det nyttigt at vide, hvad boligen kommer til at koste dig, så du ved, om budgettet holder. Da der er så mange lånetyper på markedet, og renten varierer, er det svært at komme med en standardberegning på, hvad den månedlige udgift kommer til at blive. Brug en af de mange online låneberegnere til at se, hvad lånet i sig selv kommer til at koste. Du kan ofte vælge mellem at se priser på fast forrentede lån og flexlån.

Når du ved, hvad lånet koster, skal du herefter lægge ejerudgiften oveni. Ejerudgiften er de udgifter, som du skal betale det første år ud over renter og afdrag på lånet. Ejerudgiften dækker bl.a. ejendomsværdiskat, grundskyld og husforsikring samt udgifter til ejerforening, renovation m.v. Ejerudgifterne indeholder også eventuel gæld, som du overtager uden for købesummen. Du finder de månedlige ejerudgifter på boligpræsentationerne på Boligsiden.dk under kolonnen Pris.

Sådan gjorde vi

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 18. – 23. marts 2016 spørgsmålet: ”Lægger du budget for dine udgifter?” 1.004 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Lægger du budget for dine udgifter (Boligsiden.dk)

Relaterede artikler

31. December 2017
Er 2018 året, hvor du og familien rykker i nyt hus? Henover julen er der kommet flere nye...
13. December 2017
Er det vigtigt, at du kan handle dagligvarer, der hvor du bor? I en afstemning på...

 

Læs mere

Boliger bliver solgt for næsen af køberne
1. september 2017   ·   2 MIN

Boligkøbere vil hellere have natur end byliv
10. juni 2017   ·   2 MIN

Ny boligaftale påvirker ikke lysten til at købe
25. maj 2017   ·   3 MIN

Hver anden sælger bolig af pladshensyn
6. maj 2017   ·   2 MIN

Køkkenet er det vigtigste rum i boligen
18. april 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning


Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646