Vilde priser på rækkehuse

Rækkehus. Foto David Buchmann (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   6. marts 2016   ·   1 MIN

Kvadratmeterprisen for et rækkehuse er næsten det dobbelte af prisen på en villa, viser tal fra Boligsiden.dk. Alligevel står køberne i kø.

I boligmarkedsstatistikkerne bliver villaer og rækkehuse slået sammen under ét, men i virkeligheden opfører de to boligformer sig vidt forskelligt på boligmarkedet. Rækkehusene sælges hurtigere, og samtidig er de markant dyrere end villaerne.

Forskellen i pris på de to boligtyper er så høj, at det reelt koster knap halvanden million mere at købe et rækkehus på 140 kvadratmeter end en villa i samme størrelse. I januar lå salgsprisen for rækkehuse nemlig på 22.400 kroner i gennemsnit, mens salgsprisen for villaer lå på 11.900 kroner pr. kvadratmeter.

Prisen er dog ikke noget, der skræmmer køberne væk. Tvært imod er der en store efterspørgsel og et lille udbud af rækkehuse til salg , der ikke bare trække priserne op, men også presser salgstiden i bund. I gennemsnit blev rækkehusene solgt på 108 dage i januar måned, mens villaerne i gennemsnit lå til salg i næsten dobbelt så lang tid, nemlig 206 dage, før der kom en køber. Rækkehusenes hemmelighed er i høj grad, at de ikke er plaget af mange villaers akilleshæl, beliggenheden.

”Flere villaer ligger i landzoner og yderområder. Her er salgstiderne høje, og priserne er typisk lavere end gennemsnittet. Det er områder, hvor der ingen rækkehuse er; de ligger mere bynært”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Udbud

Villaer: 34.500

Rækkehuse: 2.300

Kategorier

Boligtyper

Relaterede artikler

10. November 2016
Nogle ville kalde det et menageri. For andre er et liv med hele paletten af dyr, både...
5. November 2016
Lækker udsigt til strand og hav kan give lommesmerter. En villa med havudsigt koster...

 

Læs mere

Landidyl tæt på storbyerne: Se 12 Morten Korch-perler
30. juni 2018   ·   2 MIN

Køl af! Få egen swimmingpool på to budgetter
9. juni 2018   ·   2 MIN

Flere familier bor sammen
24. april 2018   ·   3 MIN

Guide: Sådan gør du et gammelt parcelhus moderne
3. marts 2018   ·   4 MIN

Vild med hund: Køb din egen hundekennel
3. juni 2017   ·   1 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646